måndag 1 mars 2010
Lamm Rydberg
Inspirerad av Fröken Dills Biff Rydberg och supertrevlig middag hemma hos J & P i fredags lagar vi Lamm Rydberg. Jag har länge velat göra Biff Rydberg på lamm, dock har det inte blivit av. Men middagen hos J & P väckte ett växande ”kött kryddat med pepparbehov” som inte gick att stoppa. Så med aptiten på stekt kött väckt och med Volvon full av diesel kör vi ner mot Munir Livs, vår främsta lammpusher!
Stek upp potatis. Jag har alltid varit kass på att råsteka potatis, men kolla här för hur du gör. Hemligheten är att först skölja den tärnade potatisen i vatten, sedan steka på hög värme för att avsluta på låg. Tack!
Stek upp lök. Som vanligt vill jag vara lite fin i kanten och därför blir det schalottenlök.
Stek upp tärnat lamm. Här kunde jag inte kontrollera mig så det följde med lite skivad vitlök och rosmarin. Och 70-talsdrogen nummero uno, vitpeppar!
Det blev supersmarrigt! Lammet blev jättegott, kan varmt rekommenderas. Några ägg hade vi inte, så det blev inga råa äggulor till. Men vi duttade över worchestershiresås och serverade med skånsk grovkornig senap.
J & P, tack för trevlig middag och jättefin lägenhet ni skaffat!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
4 kommentarer:
Råstekt potatis är nu en favorit.
Det var jättegott! Tror på HP sås till också, tack älskling!
/C
Visst var det gott! Det måste vi göra fler gånger :-)
Yes, Rydberg med lamm. Helt rätt tänkt!
Tycker Dillen
Visst är det! Det var verkligen jättesmarrigt med lamm. Sedan sätter det ju igång experimentlusten också...
"Smögenräkor Rydberg" nästa! :-)
Skicka en kommentar