Söndag kväll och det känns som att jag varit i farten hela dagen! Uppe vid åtta, redigera bilder, skriva inlägg, sedan iväg till jobbet för att göra några timmar där, hem och diska och göra annat. Till slut var det dags för middag men innan jag värmer upp soppresterna från igår går jag igenom slattarna från gårdagens provning. Slattbonanza med andra ord! Här kommer lite noteringar:
2005 Robert Weil Kiedrich Gräfenberg Kabinett Trocken Rheingau: Söt doft, det känns som att rieslingsötman slagit igenom något. Smaken är rundare och fylligare, vilket jag förväntade mig, men det finns en liten bitterhet där också…
2005 Emrich-Schönleber Monzinger Halenberg: Krabba, hav och tång! Bättre, men inte riktigt där… Peaken kanske nåddes igår kväll, med ett par timmars luftning. Det var väl inte världens bästa resultat jag skulle velat ha…
2005 Barth Riesling Spätlese Trocken Rheingau: Diesel, samt lite andra skumma dofter som har dykt upp. Också en del hav, skumish! Mycket slank, otroligt lättdrucken. Torr men ändå så slank och så elegant. Barth, alla ni som ska till Rheingau inom kort…
2005 Dr Bürklin-Wolf Pechstein: Lite mörkare, lite fylligare. Faten och popcorndoften finns kvar och är lite mer framträdande. Ingen filmjölk dock. Aningens bitter.
2005 Ratzenberger Bacharacher Wolfshöhle Mittelrhein: Tjoho! Gammal fiskestuga! Vinet har fallit ihop helt och doftar bara hav, tång och gammal herre, för att citera en känd komiker. Margarin som legat ute i solen… Något vegetabiliskt svävar runt för att sedan landa i broccoli.
2005 Freiherr Langwerth von Simmern Hattenheimer Mannberg Erstes Gewächs Rheingau: Också åt popcornhållet, konstigt nog, mer popcorn än diesel. En svag godiston svävar över allt. Men gott, läcker smak!
2005 Dönnhoff Schlossböckelheimer Felsenberg Riesling Spätlese Trocken Nahe: Stängt vare här… diesel med en liten godiston. Men efter en stund vaknade det till liv och smaken, wow! Oerhört slank och supergott!
2005 Schloss Vollrads Riesling Rheingau Erstes Gewächs Rheingau. Hav å tång, men i övrigt ok.
2005 Josmeyer Grand Cru Hengst Samain Alsace. Röda firraribilar (sådana som man äter).
Godast, Dönnhoff helt klart. Överlag var de mer rundare och mer utvecklade, mer exotisk frukt, mer honung. Men också mer bitterhet, och i vissa fall, hav och tång. Därefter gick jag över till de mer söta.
2005 Dr Loosen Graacher Himmelreich Riesling Spätlese Mosel: hallå, var är du? Först tillknäppt, sedan öppnas sockerkranen. Och det är bara socker som kommer ut! Blomvatten utan syra.
2005 Emrich-Schönleber Monzinger Frühlingsplätzchen: Hav å tång å broccoli igen! Fast smaken är det inget fel på, tvärtom! Urläcker smak, allt på plats precis där det ska vara och i balans.
2005 Dr F Weins-Prüm Graacher Himmelreich Riesling Auslese Mosel: Sval, härlig doft. Det här vinet har definitivt vunnit på att ligga till sig under natten! Läcker smak, så gott! Godis, typ Marianne finns där någonstans.
2005 Willi Schaefer Graacher Himmelreich Riesling Auslese Mosel: först ett vaff… burkchampinjonerna är kvar! Skulle inte ni gå hem?!?! Och en antydan till popcorn. Men sedan kommer allt, komplexiteten växer, smaken, OMG! Urläckert!
Sammanfattning söta racet: Dr Loosen, fetbort liksom dåva. Emrich 2005: ett dygn, max. Korka upp och drick på en gång. Weins-Prüm: gott, köp! Schaefer: supergott!
Sedan hittar jag lite ost i kylen som
Fredrik lämnat kvar.
Undrar om den går att äta idag? Det gör den. Supergott! Speciellt den vänstra, vad det nu är. Det är gott när de är så här krämiga! Men det kände du nog till va, Fredrik? ;-)
5 kommentarer:
Härligt.. måste haft telefonen på ljudlös eller också ringde du fel nummer ;)
Gammal ost is the shit!
Ostar brukar vara som bäst när de kryper iväg från tallriken.
Jag ringde å ringde så det är nog ditt fel! ;-)
Helt klart är det så ninni!
Man får tacka för senast, mycket trevligt, mycket gott och jag ser att du förlustat dig ännu en gång :)
Postförlustelse! :-)
Skicka en kommentar