tisdag 12 juni 2012

Deckarsommar, hela listan
Dåså! Kunde inte hålla mig borta från Academy Bookshop idag heller, så det fick bli fyra nya svenska deckare (någon är säkert en thriller i strikt deckarologisk mening, men men). Därmed är sommarläsningslistan komplett, och ser ut såhär – i ingen speciell ordning:


Hening Mankell, Kinesen
Marie Jungstedt, Den du inte ser
Leif GW Persson, Linda – som i Lindamordet
Roslund & Hellström, Odjuret
Viveka Sten, I de lugnaste vatten
Camilla Läckberg, Isprinsessan
Karin Wahlberg, Sista jouren
Thomas Eriksson, Bländverk
Anna Jonsson, Stum sitter guden
Buthler & Öhrlund, Mord.net
Arne Dahl, Misterioso

Early casualties of the evening, Johan Theorin, Nattfåk. Not so good, if you ask me.

Reglerna är enkla. Varje bok, oavsett hur tråkig, intetsägande, blaskig, icke-trovärdig den är, ska läsas till minst sidan 100. Först då kan den, om det inte finns något intresse att läsa vidare, kastas. Dock innebär det ingen garanti att boken kommer att läsas klart – som med Nattfåk där jag slutade läsa på sidan 164. Men alla böckerna ska få minst 100 sidor på sig.

Om å andra sidan en bok skulle vara exceptionellt bra, som i fallet med de tre Keplerböckerna, får nästa bok i den serien eller en annan bok av den författaren köpas in. Dock inte läsas förrän alla ovanstående elva kvarvarande böcker är antingen utlästa eller kastade.

Det var min läslista i sommar! Har ni några sommarläsningsprojekt?

2 kommentarer:

Per and Britt, BKWine sa...

Laser just Viskleken av Arne Dahl. Inte imponerad. Han var bra forr men nu verkar han tappat sugen. Burlesk dialog snarare an spannande...

-P

Red Scream sa...

Aha! Jag har inte läst något av honom (eller av någon av de andra på listan), men jag ska läsa och återkomma med synpunkter! :-) Ha det gott, tack för input!