Jaha på det igen då! Jag trodde att bloggandet behövde både
en semester och en smörjning av alla rörliga
delar men det visade sig att maskineriet fungerade bara fint. Så – det är
fredag och C och jag beslutar oss för lite utekäk för en gångs skull, och då
något annat är pizza runt hörnet. Det får bli vår andra favoritrestaurang i
stan – Brasserie Bobonne på Storgatan. Förväntansfulla och tämligen fredagsrusiga
kliver vi in!
Jag måste säga att jag verkligen gillar Brasserie Bobonne.
Det är familjärt, det är avspänt, du får supertrevlig service, vinerna är helt
ok och maten är rustik, vällagad och riktigt supergod. Tanken är väl att det ska
vara lite av en fransk bistro i något sömnigt arrondissement i Paris, France och
det stämmer säkert, bara det att jag har skandalöst inte varit i vare sig Paris,
France eller Paris, Texas eller något sömnigt arrondissement elsewere så jag har inget att jämföra
med. Men det går att ändra på!



Hursomhelst – vi gillar stället. Det rustika framhävs av
menyn skriven på griffeltavla, en enkel och träffsäker meny. Vi är lite inne på
att dela en sparrissoppa, men vi kör direkt på huvudrätt. Det får bli
kalventrecôte med sparris och dillsås. Till det en syrah, 2007 Domaine de Brescou från södra Frankrike. En närmare koll visar att vingården drivs av Rada
och Arne Wennberg och att Lars Torstensson varit högst involverad i vinerna!
Lite småroligt. Vingården ligger mellan Carcassonne och Montpellier, så vet ni
ungefär var.
Kalventrecôten är i alla fall helt underbart vårig! Mycket
gott kött, det är sällan vi äter kalv och det var väl inte så korrekt
ett tag med kalv. Färgen och texturen påminner mycket om gris. Gott var det i
alla fall. Till kalven får vi lite wokad potatis, vårlök och sparris i dillsås.
Superläckert! Det kändes riktigt vårigt! Det är inte heller så ofta som vi
dricker syrah, men den här var precis sådär härligt restaurangig. Tät, kompakt
färg, mörka, mogna frukter, lite köttig i doften. Smaken är ganska frisk med en
pigg fruktsyra. Enkelt men gott. Kanske något för tät för kalven och den underbara dillsåsen,
men det var vi för fredagsrusiga för att märka.
Därefter såg vi att de hade fattiga riddare på menyn – Poor Knights, det måste vi ju ha! I
valet förrätt + huvudrätt eller huvudrätt + dessert kan jag ju helt ärligt
och villigt erkänna att det nio gånger av tio blir huvudrätt + dessert. Det erkänner jag
fullt öppet och det står jag för! De fattiga riddarna var mycket goda och
ligger helt i restaurangens linje, enkel, rustik men god mat. Smarrigt!
Mycket mätta och belåtna beger vi oss ut i den friska
vårkvällen. Stort tack till Brasseri Bobonne för supergod mat och härlig
service!
PS Den traditionella sistasekundendeklarations-inlämningen vid
Skatteverket är inte vad den brukade vara.
Jag minns för inte allt för länge
sedan – fem-sex år sedan kanske? – då var det i det närmaste karnevalsstämning
nere kring inlämningen vid Magnus Ladulåsgatan! Det är Internets fel! Min chef
Y är dock traditionalist och jag blir tillfrågad om jag kan lämna in deklarationen
på väg hem efter jobbet, eftersom det är på vägen. Ok. Precis när jag ska kasta
in i Skatteverkets brevinkast ser jag att Skatteverket är felstavat. Y har
skrivit Skattevärket.
Dagens freudianska felstavning, moahaha! DS