Det blev gott men det blev inte som vi tänkt oss! Lilla Saigons anka är spänstigare, mör men lite gummiartad. Vår anka blev bara… kokt. Gott men trådig och kokt. Dagens note to self blir därför: långkok är nog trots allt mest tillämpbar på sega saker. Högrev och porterstek t ex.
Vi börjar så smått misstänka att Lilla Saigons anka är lättrimmad! Därför blir rimning vårt nästa matprojekt, främst då lättrimning. Eller som engelsmännen säger: Slightly versified.
Lite bilder från lördagens mateskapader.
Före:
Vi börjar så smått misstänka att Lilla Saigons anka är lättrimmad! Därför blir rimning vårt nästa matprojekt, främst då lättrimning. Eller som engelsmännen säger: Slightly versified.
Lite bilder från lördagens mateskapader.
Före:
Hallå! Det här är en familjeblogg!
Efter:
Hallå! Det här är en familjeblogg!
Morötterna som vi kokade med i fonden (två-tre timmar) blev dock jättegoda:
Styckningsteknik: När du styckar anka, börja med att ta bort nyckelbenet. Det gör att du kan skära större filéer.
Återkommer om lättrimningsförsöken!
.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar