Det är måndag kväll och jag sitter och förbereder mig inför undervisningen imorgon. Morgondagens ämne: den gula boken. A.k.a FARs Samlingsvolym. Kvällens existentiella fråga: behövs den? Svaret är väl typ både ja och nej. Det står mycket matnyttigt i den och informationen är ju skamlöst väl ihopapackad, så ja: det är väl en bra bok. Men är den inte lite väl pretto? Därför måste mitt svar bli nej: den behövs inte. Eller inte...
Hursomhelst, ”vad äta till middag (müsli kanske?)-ångesten” gör sig gällande framåt eftermiddagen och ångvältar sig fram. Hm… någon gryta kanske? Jag stövlar in på ICA Ringen och se om det kommer några inspirationer.
Ursprungsupplägget: vanlig svensk korvgryta. Fräs upp lite korv, ner med grönsakerna, tomat, majs och harrisar. No cartilage, no bone, but only flesh och korv då, förstås, för er sevenianer. Det sprack direkt eftersom jag kastade ner lammkorv i korgen
Lammkorvsgryta, således. Det gick i ett par minuter, sedan kom jag på att vi har ju en massa aubergine i kylen efter vår räd mot Cut Island i lördags, då vi tankade Volvon full med grönsaker. Därför tog det inte många sekunder innan jag insåg att vi höll på att blanda ihopa en…
Hursomhelst, ”vad äta till middag (müsli kanske?)-ångesten” gör sig gällande framåt eftermiddagen och ångvältar sig fram. Hm… någon gryta kanske? Jag stövlar in på ICA Ringen och se om det kommer några inspirationer.
Ursprungsupplägget: vanlig svensk korvgryta. Fräs upp lite korv, ner med grönsakerna, tomat, majs och harrisar. No cartilage, no bone, but only flesh och korv då, förstås, för er sevenianer. Det sprack direkt eftersom jag kastade ner lammkorv i korgen
Lammkorvsgryta, således. Det gick i ett par minuter, sedan kom jag på att vi har ju en massa aubergine i kylen efter vår räd mot Cut Island i lördags, då vi tankade Volvon full med grönsaker. Därför tog det inte många sekunder innan jag insåg att vi höll på att blanda ihopa en…
.
...Rattatoj. För det måste det ju bli – aubergine, lök och tomat i en härlig blandning!
Sedan hittade C en påse med kikärter i kylen. Helt plötsligt var vi i östra medelhavet.
Var är timjanen när du behöver den? Timjan borde ju vara perfo i en rattatoj! Istället hittar vi dillfrö, som vi raskt häller ner. Samt woooschtershrssås, of course! Så vi är väl någonstans på norra siden av medelhavet.
Tills vi hittar kardemummakärnorna. Går de här att ha i? frågar jag C. Klart vi kan! fast då blir det marockanskt, antyder C. Ok, vi skyfflar ner. Från vanlig svensk korvgryta till marockansk grönsaksblandning. Helt ok med kardemumma i korvgrytan! Transcendence är dagens mattema...
.
Tjoff ner!
PS. Är det inte härligt med en rustik järngryta som står och puttrar på spisen? DS
.
6 kommentarer:
Tjoff ner!
Jo, den är ännu godare i dag.
/C
Trevligt! :-)
Perfekt med grytor så här års!
Tycker fröken Dill
FD: Visst är det! Din rattatoj - kör fejkstavningen för att jag är superkass på franska - såg ju riktigt supersmarrig ut :-)
Jag gillar verkligen den där järngrytan. Både stekpanna och gryta om man säger så. Påminner om något min mormor hade. Arvegods?
De finns att köpa nu också. Jag önskade mig en sådan vid min 26-årsdag tror jag det var (18 år sedan)och då fick jag den här. De är bra!
/C
Skicka en kommentar