onsdag 14 mars 2012

Ett inledande besök på Stockholm Food District



Jag tar en paus i mitt hemmajobbande och ger mig ner till Sturegallerian, där evenemanget Stockholm Food District pågår mellan 8-31 mars. Kul! Planen är att kolla lite på Anders Levén och Torsten Mörner som ska stycka viltsvin. Men jag kommer lite för sent, det är redan över. Äsch!

Istället tar jag en Americano i Kungsan och låter mig bländas av det förvåriga ljuset. Jag vandrar en stund längs Strandvägen och sedan hem. Imorgon ska Mannerström & Svantesson, Sveriges motsvarighet till Tony Curtis och Roger Moore, gästspela på Escalier. Fast då ska jag spela biljard med M så det blir inget av det. Dock det finns fler spännande programpunkter under evenemanget, återkommer om jag är med på något trevligt!






Inlägg 50, dag 50

Korvhantverkslunch



Jobbar hemifrån idag. Gick jag till den lokala pizzerian och svullade? Nej! Åkte jag in till Rice för att äta min egen kroppsvikt av friterade vårulvar? Nej! Istället var jag mycket ståndsaktig och brandskattade kylskåpet. Bland alla dignande läckerheter hittade jag några överblivna korvar från fredagens raid mot Sovel och Korvhantverk, då jag köpte halva korvbeståndet. Gott! Drog korven till 72 grader. Perfekt.

Till korven kokade jag lite majs och broccolibuketter. Ska kolla in Stockholm Food District i eftermiddag. Återkommer!



Inlägg 49, dag 50

tisdag 13 mars 2012

Försmak av våren: utelunch på Rosendals trädgård











Söndag och innan jag kastades in i en tornado av feberfrossa och magplågor åtnjöt vi en synnerligen trevlig söndagslunch ute på Rosendals trädgård. Observera att händelserna ain’t related - maten var på inget sätt dålig, det var bara min mage som inte tålde vissa saker… Tvärtom var det mycket gott!

Men först en stadig promenad ut! Denna förkortades i och för sig något då vi kom i tidsnöd, så en del av sträckan fick avklaras med buss. Men språngmarschen från busshållplatsen till trädgården uppfyllde alla kriterier för att vara stadig. Hursomhelst – vi hade fruktat en matkö av närmast bibliska proportioner, men väl på plats var den inte så anskrämlig och dessutom avverkades den förvånansvärt fort. Raskt utfodrade med var sin tallrik Wallenbergare slog vi oss ner med N & M vid ett ledigt lunchbord utomhus.

Utomhus, yes. Dock med jackan på, eftersom även om våren var i luften tycker i alla fall jag att vår innebär någon form av värme, och inte ens jag skulle med värdigheten i behåll kunna säga att det var varmt ute. Varmare, ja, varmt, nahe.

Efter en jättegod Wallenbergare tar jag lite kort på de vårrusiga besökarna. Rosendalsbesökarna verkar vara förståndiga och jordnära människor – jag såg inga som fåfängt fikade i bara t-shirten. Här var det jacka på som gällde!





En David Nicholls-look-alike!





Semlor – måste förbokas


Vi vandrade tillbaka via Djurgårdsbrunn och därefter blev det ett sista depåstopp vid motorbåtsklubben.











Därefter hem, läsa lite Okänd Soldat för att slutligen vrida sig i magplågor.

Tack till N & M för supergod lunch!


Inlägg 48, dag 49

måndag 12 mars 2012

Gårdagens inlägg…



…bidde det inget av. M, N, C och jag var ute och promenerade runt på Djurgården och hamnade efter diverse irrfärder på Rosendals trädgård där vi kalasade på blandade läckerheter. Supersmarrigt! Mer om allt det goda snart.

Dock kände jag ett visst obehag i magen, som tog fart när vi kom hem. Kommer ni ihåg hasselnötterna? Det visade sig att det inte alls var dåliga hasselnötter som spökade den gången utan något annat. Detta andra slog till med full kraft i söndags – jag hade mer eller mindre lagt mig tillrätta i sängen efter promenaden med Okänd Soldat som jag börjat på då det slog till med frossa och magplågor. Jag blev så sjuk så jag kunde inte stå upp och än mindre blogga. Så igår blev det inget inlägg! Men jag tänkte använda en av mina egenhändigt givna livlinor och inom tre dagar blogga två poster på en dag istället.

Annars så ska jag börja blogga på Kulturhusets besökarblogg! Det ska bli jättekul. Mer info om det kommer.



Inlägg 47, dag 48

lördag 10 mars 2012

Shootout at The Target!



När jag fyllde 40 nu i höstas fick jag en ovanlig present av mina bröder. Pipröknings-H inledde med att säga att ”well, vi vet ju alla att Ulf gillar mat och vin, men det var inte hans första passion. Innan matintresset kom igång så var det vapen som gällde!”

Ja, vad svarar men på sådant? Guilty as charged förmodligen! När jag var mindre så läste jag mycket historia och läste en hel del böcker om vapen. Jag läser fortfarande en hel del historia, faktiskt mer nu än då och jag har kvar mina gamla böcker om vapen även om det var ett tag sedan jag bläddrade i dem. Under mitt sista tonårsår i Afrika sköt jag skeet så gott som varje helg på den lokala skyttebanan och det var mycket trevligt. Väl hemma i Sverige så var det andra intressen som tog över och det där med att skjuta föll i glömska.

Men nu i 40-årspresent fick jag ett pistolskjutningspaket på The Target i Västberga. Mycket kul! Efter lite mailkonversationer fram och tillbaka bestämdes den här lördagen. Spänd och lite smånervös tar jag mig ut till Västberga där de andra möter upp. Efter en noggrann säkerhetsgenomgång tar vi plats i skjutbåset.

Först ut, SIG Sauer Mosquito .22LR som är en nedskalad version av polisens tjänstevapen. Därefter Walther PPK .32 (7,65 mm), som bland annat använts av James Bond. SIG Sauern var väl helt ok, men PPK:n tyckte jag mycket om. Sedan sköt vi med Glock 17 9 mm. Lätt och behändlig.

Nästa pistol var nog min favorit – Colt M1911 .45 ACP. Denna var amerikanska försvarets standardpistol mellan 1911 och 1985. Sedan ett do you feel lucky-vapen – .357 Magnum revolver, tror det var en Smith & Wesson .44 Magnumrevolver.

Efter dessa tog våra instruktörer fram kpistar, först en Thomson Tommy Gun från någon gång före 1930 och en Heckler & Koch MP5. Thomsongeväret var lite speciellt – stenhård avtryckare men låg helt horisontellt vid avfyrning. Heckler & Koch är den kpist som bland annat polisens insatsstyrka använder. Oerhört lätt och träffsäkert, nästan lite leksaksvapen över det…

Avslutningsvis, Ruger Super Redhawk .454 Casull och:





Desert Eagle .50AE. Vilket tryck!!!

Väl hemma sedan bjöd vi på korv från Korvhantverk och bronspasta. Korvarna blev mycket uppskattade! Därefter lite kardemummakaka som C hade bakat.

Stort tack för en supertrevlig dag!!!



Inlägg 46, dag 46

fredag 9 mars 2012

Sausage and peppers is on the menu!



Alla som läste det här inlägget vet att korv tillhör mina stora passioner. Hur kan du annars rationalisera greppet att börja en vinblogg med att prata om korv? Skummish! För att göra en lång historia kort, Mr. Cheezus tipsar om att idag kan vara en bra dag att bege sig ut till Sickla och Sovel för där kommer Jon från Korvhantverk Stockholm stå och dema sin korv. I’m going!

Väl i Sickla ser jag Jon stå där brevid Sovelbaren och snitta upp korv för brinnande livet. Det är gott om fredagsmysrusiga Söder-om-Söderianer som trängs kring bordet för att smaka. Jag tränger mig fram och hugger en liten chorizoslarver. Holy Cow vad god den är! Jon håller en mindre föreläsning för oss församlade och gällande tillverkning och innehåll är det främst två saker som fastnar. Först, korvarna innehåller ingen nitrit, inga e-nummer, inga konstiga tillsatser, inget extra vatten, inget skorpmjöl etc. Sedan, korvarnas hållbarhet fås fram genom mjölksyrakultur. Aha!

Den här säsongen kommer korvarna i fyra varianter:

1. Parmigiano Reggiano
2. Fänkål
3. Chorizo - Pimenton de la Vera
4. Rostad Vitlök

Parmesankorven, som jag även provat tidigare, var helt fantastiskt. Jag frågar Jon hur kan har lyckats få ut så mycket smak från sina korvar. ”Well, det är nog på grund av att jag är kock i grunden” få jag till svar. ”Korv är ju en charkuteriprodukt, och de andra som tillverkar korv ser det kanske mest ur den synpunkten.” Vi pratar på en stund om mjölksyrakulturen och annat, bl a stektemperatur. Dra den till 68 grader och låt den vila upp sig till 72 får jag veta!

Jag köper på mig av alla fyra sorterna. Tungt lastad lämnar jag Sickla. Imorgon lördag ska det först bli pistolskytte och sedan korvsmakning. Återkommer!



Inlägg 45, dag 45

torsdag 8 mars 2012

Magnusson Fine Wine 4 år





Jubileerna duggar tätt! Först var det 400 inlägg, sedan tre år, sedan min bror pipröknings-H – killen som har koll på sina bröders rätta passioner! – och nu vinlagringskällaren Magnusson Fine Wine som fyller fyra bast. Mycket trevligt!

Ett par hundra glas champagne och några tusen konsumerade laxsnittar senare är jag hemma. Alexandre Bonnet, både roséchampagne och vanlig, mycket god. Rosén var godast!

Stort tack till Johan Magnusson med personal, grattis till fyra år!

Nu sova i 190...



Inlägg 44, dag 44