måndag 6 februari 2012

Book Slam London goes KulturhusetVi har varit på Book Slam! Det var fantastiskt kul! Ända sedan den ögonöppnande frukosten på Kulturhuset har jag hängt, fikat, jobbat och lunchat i huset både in person och på hemsidan. En av de första sakerna som jag såg som var på gång var ett Book Slam med bland annat författaren till One Day, David Nicholls. Det måste vi gå på!

Vad är nu ett Book Slam? Well, det är musik, barhäng och författare som högläser texter från sina verk. Sounds booooring? Well just how interesting are you then! Jag gör en välbehövlig paus i Jonathans Franzens Frihet och kastar mig över One Day för att hinna läsa ut den. Mycket varm och härlig bok, klar rekommendation! Kvällens konferencier är den engelske poeten/pjäsförfattaren/happeningpersonen Lemn Sissay, som introducerar de andra och håller även ett litet framförande själv. Helt underbart!

Men vi tar det från början. Vad kvällens husband var noterade jag inte, men så här ser de ut i alla fall:
Därefter Amanda Svensson, en av de hetaste svenska författarna just nu. Hennes Hey Dolly från 2008 blev stor kritiker- och läsarfavorit och 2011 nominerades Välkommen till den här världentill Augustpriset. Jag tror att hon läste från Välkommen till den här världen, verkar spännande om än något knasig. Lite sådär Haruki Murakami-knasig, om ni fattar...


Sedan yrvädret Kate Tempest, som gjorde skäl för namnet! På klockren cockney framförde/rappade hon några av sina verk, bland annat Renegade. Jättekul! Det var mycket populärt.
Därefter lite mer Amanda Svensson tills the moment you’ve all been waiting for: Mr. David Nicholls! Klädd i trendig tweedkostym äntrade han scenen och läste ett verk som han skrivit för ett tag sedan, om en person som inte var så värst haj på piano. Det var i alla fall hysteriskt kul och så underbart att lyssna på engelskan!

Lemn Sissay ledde en liten frågestund efteråt, varpå David fick frågan vilken av karaktärerna i One Day som han gillade mest. "Oh I love Emma!" svarade han ganska snabbt. "I love Dexter too," sa han sedan lite plikttroget, "but he's a fool."

Sedan fick vi lyssna till hiphopundret Alexis Weak, mycket trevligt.


Därefter lite mer Kate Tempest, lite mer David Nicholls, lite mer husbandsmusik och avslutningsvis lite mer Lemn Sissay.


Stort tack till Kulturhuset för denna fantastiska kväll! Se även här och här.Inlägg 13, dag 13

Inga kommentarer: