söndag 28 juni 2009

Domaine la Barroche Terroir 2007 och Yves Saint Laurent 2008


På midsommarafton är vi bjudna till M & H för lite traditionsenligt midsommarfirande. Hm, traditionsenligt är väl kanske att ta i, men om vi säger som såhär: vi har varit där förut!

Då det har varit lite väl hektiskt på jobbet under maj och juni med deklarationsinlämningar den 1 och den 15 juni (anstånd, världens bästa uppfinning…) med efterföljande uppstädningar och revisorsjagande och annat själslöst sorterande ser vi fram emot en ledig helg för första gången på länge. Så vi börjar dagen med att sova ut, för att sedan stryka kläder och lägga ansiktsmask.

Japp, mask alltså… för en tid sedan köpte jag Ole Henriksens ansiktsmask och den är verkligen suverän. Du applicerar – den stelnar – du kan inte säga något – du sköljer – sedan du är som nya människan! Fast varje gång jag lägger på masken kommer jag att tänka på American Psycho och asets morgonrutin:

I believe in taking care of myself, in a balanced diet, in a rigorous exercise routine. In the morning . . . then I apply an herb mint facial masque, which leave on fourteen minutes while I prepare the rest of my routine . . .

Dagens outfit blir blåa jeans och vit skjorta. Ledigt, casual och somrigt.

Förra sommaren impulsköpte jag en vit YSL-skjorta på Natalie Schuterman. En ren utvärderingsskjorta – rean gjorde att min nyfikenhet blev för stor. Hur är en skjorta som kostade 3 200 kr? Vari ligger magin? Ännu så länge kan jag dock inte riktigt sätta fingret på det. Den är jättesnygg, snittet perfekt, tyget glänser, alla detaljer är perfekta. Och bäst av allt: ingen logga (sorry, brats). Tveksam om jag skulle kunna peka ut den i ett blindprov. Men det finns det säkert folk som kan göra. Återkommer när jag använt den mer.

Så åter till Midsommar som utvecklar sig till en kavalkad av ätande. Vi får sill och potatis, följt av kaffe och tårta, följt av någon annan mellanrätt, sedan grillning. Vi har med oss lammkorv och fläsk- och blodigelkorv från Taylors & Jones. Japp, fläsk och blodigel. Kanske inte din vanligaste korvkombo, men, nar C skulle inhandle korverne i affären wille hon vare lite international så hon beställde ”pork and leech” istället for ”pork and leek.” Ett vanligt misstag men smaken blir typ lite annorlunda.

Fläsk- och blodigelkorven kan faktiskt rekommenderas, den var suverän! Det var även fläsk- och purjolökskorven som C fick med sig för att typ jämföra de två… ;-)

Till denna mat (och annan) korkade vi upp en medhavd Domaine la Barroche Terroir 2007. Skitgott men lite väl sött kanske. Bättre med lagring?

Inga kommentarer: