Tre supersnabba röror! Helst ska de stå över natten och
goutta till sig, hehe… Först ut lite humus, eller hoummus, som det nog egentligen stavas.
Hoummus:
I burk kikisar
2 msk olivolja
2 msk tahini
2-3 vitlöksklyftor
1 tsk spiskummin
Salt
Gör så här: mixa allt
Sedan, Tapenade:
400 g urkärnade oliver
2 msk sardellfiléer eller 2 msk kapris
2 vitlöksklyftor
0,5 dl olivolja
Gör såhär: mixa allt
Slutligen, Baba Ganoush:
Några auberginer
1 msk tahini
En halv citrons saft
2 Vitlöksklyftor
2 msk olivolja
Gör såhär: Värm ugnen till 250 grader. Grilla auberginerna tills de får lite go färg. Gröp ur med sked. Släng skinnet. Mixa allt annat.
Trevlig helg alla!
Inlägg 52, dag 52
2 kommentarer:
Goda röror kan man inte få för många av!
Nej verkligen inte! :-)
Såhär, efter en natts ingouttning, kan jag notera att tapenaden blev bäst. Riktigt skön olivsmak, härlig sälta och snygg konsistens. Babban blev också mycket god, jag har tidigare haft lite svårt för baba ganoush men just den här blev riktigt smarrig. Gillar den rökiga smaken!
"Sämst" blev hoummusen - inte på något sätt sopig men den smakade faktiskt lite bättre igår. Idag hade den torkat ihop något, så den vart i stabbigaste laget. Så nästa gång ska jag göra den lösare och låta den dra ihop sig under natten.
Yoghurtröran får bli nästa projekt! :-)
Skicka en kommentar