torsdag 22 mars 2012

So-so provencalsk kyckling i ugn







För ett tag sedan skaffade mina föräldrar en stor, lurvig och mycket frisky katt. Var det en Norsk Skogskatt? Nja, det såg ut som det, men ändå inte. Vissa drag var lika men andra inte. Efter många timmars debatterande kunde vi enas om en kompromiss: det fick bli en Norsk Skogsbrynskatt.

Ungefär som idag – återigen lagar vi kyckling till middag. Denna gång inga heta asiatiska smaker utan en traditionell provencalsk version, eller i alla fall antydan till provencalsk, eftersom vi häller på vitlök och timjan. Ungefär som Montpellier. Nära, men ändå inte.

Under den so-so provencalska kycklingen lade vi några halverade amandinepotatis. Supersmarriga!



Inlägg 58, dag 58

2 kommentarer:

Fredrik sa...

Supernice! Visst finns det ett gäng potatissorter man aldrig provat...

Du har slutat veva mos ;)

Red Scream sa...

Japp, det finns synnerligen goa potäter därute som man måste prova!

Nejdå! Har bara paus i vevandet... ;-)