torsdag 2 juli 2009

Skräprea

Jag brukar verkligen inte klaga men nu känner jag att något måste sägas. Årets rea, seriöst alltså? Vilket skräp! Inget spännande och dyrt. 30 %, liksom, vad är det? Ge mig 40 % åtminstone! Morr!!!

I går gjorde jag iaf ett sista försök på NK. Inget på avdelningen för män. Armani hade en mörkblå kostym som jag säkert hade kommit i om jag hade kört GI lite mer intensivt (och fettsugning). Sedan var det mest olika nyanser av brunt och beige – nja, kanske inte. Canali hade som vanligt några trevliga kavajer, men med 30 % hade jag lite svårt att se magin.

Dock fingrade jag lite på några skjortor från Corleani – köpte en randig Corleani på NK förra sommaren på inrådan av C och den har visat sig vara både jättesnygg och gedigen. Såhär ett år senare märks det knappt att den är använd. Så ännu så länge har jag bara positiva erfarenheter av Corleani, som i övrigt verkar vara ett ganska skyggt märke. Lite rip-offkänska på Corleone kanske.

Fingrade lite på det goa gamla italienska märket Mabro, men helt fel färger. Duvblått, nja…

Sedan var det toktomt. Hugo Boss – tråkgrått. Paul Smith – för utflippat. Zegna – för trådsmala? Burberry – för stora loggor. Morris – utplockat. Atlas – dags för förnyelse? Givenchy – znarrk… Marc Jacobs och Viktor & Rolf – för utflippat! Eton – kan ni ta bort den forrbaskade röda randen från era skjortor???

I ren frustration gick jag upp till Bäddavdelningen och fingrade på lakan, påslakan och örngott. Inte ens där fanns det något spännande! Så jag gick ner till bolaget och högg en halva Veuve Clicquot som C och jag konsumerade till några avsnitt av Homicide och stekta risnudlar med egenhändigt styckad kyckling.

Så klädrean 2009 får hittills IG. För några dagar sedan fingrade jag lite på en 50-procentig mörkblå Diorkostym inne på ABCD på Jakobsbergsgatan. Snygg som attan! Men återigen, fettsugning och no more back and bones på S.A.T.S.

Självklart har det blivit en del springande på Nathalie Schuterman, men jag hittade inget den här gången. Kollade lite bland skorna, men jag tyckte inte att de hade några snygga skor. Förmodligen tillhör jag inte målgruppen. En ny vit YSL-skjorta, denna gång med dubbel machete (eller hur stavas det? Mashett? Manschett? Mischett?) fanns med i korgen men den försvann någonstans på vägen mot kassorna…

Fast några inköp har det blivit. Kunde inte motstå ett par vita bomullsbyxor från Ralph Lauren. Ralph Lauren! Hur länge sedan var det inte som jag köpte något från dem! Det var faktiskt ett kärt återseende, vill minnas att under studietiden i Lund var Ralph the royal shit. Sedan blev det väl lite väl mycket amerikansk atlantkustromantik för min smak. Men nu – vita polobrallor. Skitsnygga. Slutligen ett par trekvartsmellanblå shorts från Hugo Boss. Och ett par jeans från J Lindeberg.

Så, nu har jag avreagerat mig. Imorgon ska jag hämta ut mina vita Ralph Laurenbyxor från straffavgiftsavdelningen. Lycka! :-D

.

2 kommentarer:

Kayaker sa...

Sedan 8-9 år tillbaka köper jag bara skjortor från renommerade Jermyn Streetmärken. Skor beställer jag från England om jag inte har vägarna förbi.
Jag har dock inte kommit så långt så att jag köper kostymer på Savile Row än. Det är ingen större vits när man använder kostym 5 gånger/år...

Red Scream sa...

Jag tror att vi alla hamnar där till slut!