måndag 25 januari 2010

Lund Memory Lane: Return to the Scene of the Crime
Beware of this if you wanna live!Det är fredag och jag är tillbaka i Lund för den årliga träffen med det gamla lundagänget. Ingen av oss bor i Lund längre, det var väl tio år sedan den sista av oss flyttade ut. Vi har heller inte träffats i Lund sedan studenttiden – vanligtvis brukar det bli på västkusten eller i Stockholm som vi ses. Men nu var tiden mogen för att välja Lund som återsamlingsplats!

Själv har jag bara varit tillbaka två eller möjligtvis tre gånger sedan jag flyttade till Stockholm, och då tidigt 00-tal. Minns att jag hälsade på P i Lund 2001 i samband med att jag skulle till Knutstorp i något sammanhang. Förmodligen var jag även tillbaka 2002 i samband med att J & D gifte sig i Helsingborg. Hursomhelst, det var länge sedan i alla fall.

Jag rullar in i Lund runt tretiden, och efter en oändlig räcka av felkörningar kommer jag till slut till Mårtenstorget. Då vi ska samlas kl 18 har jag ca tre timmar fri tid innan vi ska träffas. Hur spenderar du tre timmar i Lund en fredagseftermiddag? Självklart genom att gå runt på stan och återuppliva gamla minnen!Lyx när studiemedlet kom!
Saluhallen - Alfredos, supergod pasta men med garanterad lunchkoma...
Mårtenstorget
M hävdade alltid att Stellan Sundahl bodde i det vita huset. Kan vara sant.

Smålands nation! (Jag var med i Göteborgs nation...)
Parentesen, här var det hippt men primitivt att bo

Ulrikedal, här bodde jag på slutet! 25 kvadrat, egen ingång och eget pentry. Lyx!Leni Ehnboms antikhandel, mors favoritaffär i Lund!
Juridicum, i Televerkets gamla lokaler. Här luktade det alltid skit på toaletterna, förmodligen var det ett resultat av all betygsstress.
Mejeriet - Lunds officiella undergroundscen
Grand - här var jag på min första vinprovning!

Kryddan, finns kvar!Här har man gjort av med fruktansvärda mängder pengar...Cyklar, cyklar, cyklar...
Just det, appropå cykling, här höll jag på att köra över Birger Schlaug med cykel! Toksen, kom farandes i full karriär från Lilla Fiskargatan, han höll på att bli mos.
Statsvetenskapliga. Här började allt!
Widerbergs. Alltså, kolla den här bilden. Texten lyder typ "här slaktar vi allt själva." Här kunde man köpa Widerbergare, en baguette slash landgång med allt möjligt på.

2 kommentarer:

Opa sa...

Verkligt trevligt reportage om det akademiska Lund. Bodde själv i stan under min uppväxt och minns att jag med stor respekt såg upp till AF och de andra pompösa institutionerna för att inte tala om Katedralskolan (känn på namnet) där jag själv var elev, denna vördnadsbjudande och lätt skräckinjagande tegelstensborg som alltid var i kamp med Spyken

Red Scream sa...

Tank yo ya! Da go place de'o!

Jo, konflikterna med Syken hörde vi talas om. Jag minns själv första gången jag var i Lund, AF och hela Lundagård var verkligen imponernade!