torsdag 13 maj 2010

2005 Dr Bürklin-Wolf Riesling Pechstein
Onsdag kväll och ledigt imorgon! Även om vi har gott om deklarationer och bokslut kvar är det ändå rätt skönt med en ledig dag mot slutet av veckan. Vi lagar lammfärs med harrisar och saffran (!). Allt blir godare med saffran – till och med lammfärs!

Eftersom jag inte hittar något lämpligt rött – jag har varit lite sopig på att köpa in på senaste tiden – får det bli vitt. Lammfärs uppfräst med rosmarin, harrisar, schalottenlök, tomatpuré och worcestersås – kryddat med saffran – och vitt vin till. Är inte det en schallansch för en sommelier värd namnet? Vi gör det enkelt för oss och tillämpar den generella vin och mat-regeln som säger att

”Till en god maträtt passar ett gott vin”

Efter en stund faller därför valet på 2005 Dr Bürklin-Wolf Riesling Pechstein. Vi korkar upp. Ur glaset kommer en tjock kvast av gula och exotiska frukter och honung, en stor maffig doft. Ganska mycket diesel, faktiskt. Mycket trevligt!

Smaken däremot är lite av en besvikelse. Först härligt oljig, men efter en stund slår alkoholen igenom. Vinet känns lite jolmigt, vi saknar syrorna som ska hålla vinet på plats. Ikväll får vi se om det blivit bättre!

Inga kommentarer: