tisdag 11 maj 2010

En Sundsvallsresa 2

Sundsvall är ju jättetrevligt! Mina samlade intryck är att det är en liten, mysig stad med gott om trevliga människor. Vi checkar in på hotellet vid 3-hugget och sedan beger vi oss ner på stan. C visar runt.

Först ut, själva stan!


Sedan var vi ju tvungna att springa in på Hotel Knaust:Nån ska ha ridit upp på häst för den här trappan enligt C.Här försökte vi komma in men det var helt fullt. En man med cowboyhatt och slokmustasch ropar till oss, "bästa käket i stan!" Låter rimligt.

Däremot gick vi in på Sundsvalls Bishops Arms och det var supertrevligt! Jag tog en Spitfire och C tog en Kill Kenny (just shoot him). Spitfiren var bäst. Personalen var jättegulliga och vi kände oss mycket omhändertagna. Till och med Salt & Vinegar-chipsen (som de bara hade) smakade helt ok.

Mycket trevligt ställe!

Sedan hamnade vi på Pipeline:
På kvällen åt vi uppe på restaurang 180 grader uppe på Hotell Södra Berget. Utsikten var fantastisk:

Vi åt vit sparrissoppa med pilgrmsmusslor till förrätt och röding/gös med potatismos och smarrig sås till huvudrätt. Till det blev det lite Georg Breuer Riesling Sauvage. Allt var jättegott, soppan var fantastisk. Röding är en fisk som jag upptäckt på senare år och jag gillar den mer och mer. Som lax, fast med "viltsmak." Så restaurang 180 grader, klar rekommendation! Och som sagt, fantastisk utsikt.

Kom att tänka på när jag var i Chicago för ca tio år sedan, vi åt på Signature Room uppe i John Hancock Building. Också fantastisk utsikt - du ser ut långt över Michigansjön! Men maten var sisådär. Det verkade som att alla betalade för utsikten och att det var på något sätt införstått...

Just det, vi var uppe på norra berget också!Det här såg ju intressant ut:
PS Som av en lustig händelse var Fasching också i Sundsvall förra helgen. Jättelustigt! DS

Inga kommentarer: