onsdag 2 juni 2010

En besserwisser hugger tillI gårdagens Metro fanns en jämförelse mellan Kungens och Silvias bröllop 1976 och det kommande bröllopet mellan Victoria och Daniel. Bland annat påstods det att det på bröllopslunchen 1976 hade serverats smördegsinbakad laxsufflé. Det påstår även wikipedia.

Ha! Det gjordes det inte alls!

Det serverades faktiskt laxmuslin. Och anledningen till att jag vågar påstå det beror inte på att jag var där 1976 utan att jag kan min Tore Wretman. I sin bok Festmeny från 1980 som jag tefatsögt bläddrat i berättar han om bröllopslunchen och delar med sig av receptet.

Så Metro, dags att komma med en korrektion! Man kan bara inte planka wikipedia rakt av, it isn’t nice!

Smördegsinbakad laxmuslin Drottning Silvia. Det ska det bli i helgen!PS på Kungens hemsida blir muslinen till en "inbakad laxfärsmousse." DS

PPS Seriöst Metro (och wikipedia för den delen), hur lyckas man förresten med smördegsinbakad sufflé??? Beräknar man hur hög den ska bli? Det skulle jag vilja se! DS

4 kommentarer:

Fröken Dill sa...

Å den rätten har jag velat laga sedan första gången jag sprang på "Festmeny-boken" någon gång på 90-talet. Jag kan inte fatta varför det inte blivit av. Ska bli spännande att höra hur den blir!
Hälsar fröken Dill

Red Scream sa...

Kolla nu! :-)

Kinna Jonsson sa...

Vilket skojigt inlägg och verkligen ett bevis för att man inte ska tro allt man läser. På midsommarafton hade vi även en diskussion om att inte kasta alla gamla uppslagsböcker mm för att just allt inte är sant som man hittar på webben. Plus att gammal fakta och gammaldags ord inte finns med i nya ordböcker. Detsamma gäller ju gamla recept.

Red Scream sa...

Tack! Nä, precis! Det är jätteskönt att kunna gå tillbaka till gamla böcker och läsa långa och utförliga texter. Wikipedia och snabb information i all ära, men ibland vill man ha grundligt genomarbetad fakta. :-)