onsdag 30 juni 2010

The Mother of Rent-a-Wreck

Ibland undrar jag om det bara är här i Stockholm som folk är disciplinerade. I hela norrland kan du vara dig själv, Värmland är en enda stor illegal spritfabrik, och försök säga till en skåning att det faktiskt finns trafikregler for a reason goddammit! så får du nog svaret att trafikregler mest ska ses som ”små tips.” Gotland verkar fortsätta på den här linjen.

A man’s gotta have a ride var vår första tanke när vi steg av båten på Gotland. Hyrbil, nu och snabbt! Precis till höger om utgången från färjan låg två små friggebodar som härbärgade två biluthyrningsfirmor, Wisby biluthyrning och konkurrenten som kom tvåa och som jag glömt namnet på. Vi stiger in och möts av en skojfriskig man i 50-årsåldern.


- Tjeina! Vill nji hyre bil? Vill nji hyre körkjort?
- Körkort har vi, men en schysst bil vore super!
- Vi har ein kvar, den la av igår men nju har den vare på vjerkstain under natten o i mjorse starten den!
- Super, den tar vi!


Bilen som hade lagt av under gårdagen och som häpnadsväckande hade vaknat till liv på morgonen skulle vara en tredörrars Opel Corsa, okänd årsmodell. Vi noterar noggrant telefonnumret till verkstaden.

Plötsligt hör vi att en bil närmar sig i hög fart och med högt motorljud ute på vägen. Vroooommm!!! Jag hinner tänka att nu är det någon som försöker köra ifrån polisen men bilen stannar med en tvärnit utanför friggeboden och en lång senig man med långt stripigt hår som mycket väl skulle kunna vara vår bankrånare går ut och tänder en cigg. Bilen är en skruttig blå Opel Corsa och jag fattar efter några sekunder: här är vår ride.PS Vi han köra 31 mil på öjn och den gick inte sönder ein ejinaste gjiong DS

PPS Hallå fixa servon NUUU!!! Fortfarande träningsvärk i armarna...DS

Inga kommentarer: