söndag 24 oktober 2010

Äppelfabrikens glöggSådär, nu har vi provat Äppelfabrikens glögg och den var verkligen fantastisk! I fredags var vi som sagt bjudna till N & M uppe i de norra utposterna och då hade vi med oss en flaska. Basen i glöggen är äppelmust, sedan är den kryddad med olika glöggkryddor. Den dominerande doften är kanel, vi hittar även en del vanilj, pomerans och kardemumma. Det hela doftade med andra ord äppelkaka och vaniljsås… Mycket god, mycket snyggt avvägt och balanserat! Otrolig härlig doft! Spred sig över hela huset… Supergott helt enkelt!

Vid mitt senaste besök på Äppelfabriken köpte jag även med mig rabarbersirap. Lite matbloggspushigt frågade jag vilken produkt de var mest stolta över och svaret kom direkt: rabarbersirapen. Nu har jag även provat den och återigen: så himla god! Syran och fräschheten från rabarbern gör att sirapen inte känns så sötsliskig (alltså, det är sirap så den är per definition sötsliskig!).

Men nu är alla mina produkter från Äppelfabriken slut så nu blir det till att åka ut igen och fylla på. Förra året gick mycket till julklappar, men den här gången ska jag behålla allt själv. Samtidigt ska vi även besöka Rosenhill (de stänger nästa helg) och i ett musternas celebrity death match utse Ekerös bästa äppelmust. Återkommer!
PS Bilder från sista helgen i juli... DS

2 kommentarer:

Opa sa...

Får man vara med i äppelmusttävlingen? Ställer i så fall upp med must från Stream Lake.
Hitills helt okänd på marknaden men vilken potential...

Red Scream sa...

Klart man får, du är välkommen! Jag tror att den har grym potential!