söndag 20 februari 2011

Janasse, Taylors and Jones, Gamla Amsterdam

Det var länge sedan vi var hos Taylors and Jones – det måste åtgärdas! Så efter den sedvanliga lördagsträningen – nu kan jag cykla i 45 minuter på läge 8 och dessutom springa ca 10 minuter på löpbandet efteråt utan att behöva syrgastältet efteråt – och hästportionen Allan på Gullmars Kebab tog jag underjorden till Hantverkargatan 12 för att fylla på korvförrådet.

Jag skriver cirka 10 minuter, eftersom efter sex minuter börjad jag känna mig trött och vid sju minuter såg jag mestadels Clos des Goisses -96:or när jag blundade. Jag hade nog kunnat springa tre minuter till men det verkade säkrast att gå av då…

Hursonhelst, Taylors and Jones på Hantverkergaten en lördag strax före stängning (d v s kl 14) är i alla fall helt klart utplockat. Några fransyskor står före mig i kön och David? Gareth? Den nye guy? växlar om till ansträngd skolfranska. När det blir min tur är det mesta i korvväg slut, men det finns några Regency Pork och Pork and Leek & Garlic kvar som jag kastar mig över. Dessutom blir det lite Stilton!

Då vädret är strålande fint vandrar jag tillbaka mot söder längs vattnet och via Riddarholmen. Väl uppe vid Hilton tar jag höger ner på Hornsgatan och ett kort depåstopp på Gamla Amsterdam. Denna gång blir det dock ingen Old Amsterdam, men väl en schysst bit Reypenaer.

Sedan får jag frågan om jag vill ha något mer, och det är ju svårt att svara nej på! Jag kollar runt i disken och funderar på lite Purmer, eller lite Old Amsterdam i alla fall? Men så ser jag en stor bit Maasdamer som såg trevlig ut och som jag köpte - trots att jag fick konstiga ögat av M, som nog gärna ville säga att ”grabben, det här är stans bästa ostaffär – det finns godare ostar!”

Hursomhelst, korvarna från Taylors & Jones blev till Bangers & Mash i söndags, mer om det senare. Men till ostarna och till ett gäng sidor Oscar Wilde blev det lite Domaine de la Janasse Terre de Bussière, som jag fyllt garderoben med. Jag hade förresten inte den blekaste aning om att vinet var merlotbasserat! Det har säkert poängterat ut tidigare, men det var först som jag läste Smakabra som det gick upp ett Liljeholmens. Hursomhelst, gott är det i alla fall. Fullpackad med sydfransk värme!

Återkommer med recept på Bangers and Mash!
Eller recept, förresten, du behöver en del av det aktiva ämnet Bangers och en del av det aktiva ämnet Mash...

4 kommentarer:

Fredrik sa...

Strålande beskrivning av en helt vanlig lördag ;)

Red Scream sa...

Hihi! Japp, så tillbringar jag mina lördagar!

En del iaf... :-)

Mia sa...

Varit där på ost & vinprovning, inte så dumt. Reypenaer, Purmer och alla andra goda ostar. Svårt att välja bara...

Red Scream sa...

Reypenaer, fett gott! :-)