söndag 13 mars 2011

Biff Rydbergmaraton med John's Selection
Sådär, då har man ätit Biff Rydberg tre dagar i streck! Det var inte planerat.

Det hela började med att C och jag var sugna på kött i fredags. Som jag nämnt tidigare tycker jag väl sisådär om nötkött, eller rättare sagt: nötkött är gott men det ska vara rätt kött. Alternativen brukar oftast vinna. Lamm: yes! Kyckling: japp. Gris: gärna. Men vanlig ko: nja, då ska det vara rätt ko. Vanlig svensk ko som du kan köpa på ICA/Consume/Hemköp kan jag tycka är verdervärdish, tokäckligt rent ut sagt! Då kan jag tycka att Naturkötts entrecote från Brasilien är fantastiskt gott, precis som det ska smaka – mört, saftigt och smakrikt. Svensk ICA-entrecote: oftast tråkig, ogod och seg som attan!

Därför var det lite oroväckande i fredags när vi ville ha nötkött men ICA Ringen var tömd på brasilianskt kött. Dock fanns det lite tysk oxfilé som såg trevlig ut, från John’s Selection. Vi chansar.

Jag tror att jag låter bilden tala för sig själv! Oxfilé brukar väl inte vara marmorerat? Men den här var så mör, så smakrik, så… helt fantastisk. Så John’s Selection, era produkter kommer jag leta efter framöver!

Sedan hade jag lite grabbar över på middag i lördags och eftersom jag hade lite oxfilé kvar fick det bli att köpa en ny bit som blev till Biff Rydberg och sedan lite som blev kvar tills söndag... Så tre dagar Biff Rydberg på raken!

Till Biff Rydberg behövs stekt potatis. Det viktiga när du steker potatis är att skölja bort överflödigt stärkelse. Sedan är det bara att steka på som vanligt, i med en massa smör och först hög värme och sedan låg.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Måste säga det igen: Du skriver grymt kul. Och extra kul blir det när man läser mellan raderna och övertolkar. "Blev sugen på kött i fredags!" Och sedan: "Lammkött: Yes!" Nästan så att du är ute på farligt vatten...!

Sara

Red Scream sa...

Hahahaha! :-D

Tack!