måndag 28 november 2011

Fratelli Revello, Högberga, 7+2+2+2 och Ost-Cuttaren: A Dine to Remember!
Så var det dags! Efter en hel del väntande och countless teasers om denna kväll spectacolaro så trängde vi ihop oss på Lidingöbanans pluttinuttiga tåg och tog oss ut till Högberga, där Frederico Cheesaro ordnat en helt underbar producentkväll med Fratelli Revello. Mycket trevligt!

Vad vi åt och drack mer exakt kan ni läsa om här, men först ut en sydfransk rosé som var mycket god. Kunde ha haft aningens mer bett för att klassa in som en aperitif, men annars var den mycket läskande och trevlig.
Vi slog oss ner i Kinarummet tillsammans med de andra gästerna, och hamnade bredvid VPK2881 och Puttes vinspalt. Vad VPK står för kan ni säkert räkna ut men 2881? Well, jag vet! Ni ska få en ledtråd: det är en färgblandning. Mycket roligt hade vi i alla fall, kul att träffas och kul att träffas igen! David och Thomas var också på plats, kul att se er igen!

Sedan samling i matsalen för ost och vin. Först ut lite ost, en Robiola Tre Latti samt en Testun al Barolo (get och ko). Till det Cugna, en mycket god marmelad från Langhe gjort på fikon, druvmust, hasselnötter, valnötter, päron, äpple? Dessutom gott bröd och en synnerligen god olivolja, Planeta DOP från Sicilien (vid vårt bord drack vi upp allt!). Ostar från Mi Piace. Kring Tesunosten fanns ett lager av små, mörka, något knastriga torra bitar, vi kom fram till att det var det som man i Norrland kallar för präss-räster, hehe…

Men sedan vinet! Först ut Fratelli Revellos Dolcetto d’Alba 2009 och till den deras Barbera d’Alba 2010. Dolcetton har vi provat tidigare och den var god, men Barberan vann det här racet. Lite mer schvung!

Därefter Fratelli Revello Barolo Normale 2007 och sedan lite mat, signerad av Högbergas matkreatör Tommy Eriksson, som gick till semifinal i årets kock.
Tillsammans med andra matintresserade ger mig ut i köket för att kolla in slutmonteringen av maten. Tommy är i full sving och håller på med att spritsa potatismos på tallrikarna. Det är fullt ståhej i köket med allt som ska bli klart nu nu nu!!! men jag ropar över larmet till Tommy:


Yo! Vad är det vi ska äta?!
Nebbiolobräserad oxkind, gårdsbiff från Örebro, färsk chorizo, kompott på kastanjer, morot och sidfläsk samt mandelpotatispuré!
Aha!
Men eftersom jag är wansinnisches förtjust i potatismos kan jag inte låta bli att fråga:


Förresten! Hur har du gjort moset?!
Sju kilo potatis, två kilo smör, två liter mjölk. Sedan passerar du allt två gånger genom silen!
Va, ingen grädde?!?!?
Nej, bara smör!
Ok så det är 7 kg potatis, 2 kg smör, 2 liter mjölk?
Japp! Och passerat två gånger genom silen.


Jag känner hur hjärnan arbetar för högtryck för att likt Balthazar till slut komma fram till:


Aha! 7 + 2 + 2 + 2!


Jag ser hur Tommy ler lite smått, där från kastrullerna.


That’s right, son.


Ska prova! Hursomhelst, det var mycket gott. Speciellt kompotten och korven. Allt sköljs ner med Fratelli Revellos Vigna Gattera 2006.

Vi får lyssna till målande beskrivningar av hur det är att vara vinproducent, Carlo med hjälp av Paola. Xwine var också på plats.

Efter massor av god mat, mycket gott vin och synnerligen trevligt sällskap tar vi taxi hem genom den svala novemberkvällen. Supertack Fredrik för en jättetrevlig kväll, det gör vi gärna om!
PS Smaskens var också där.

7 kommentarer:

Svenssonsmakaren sa...

Haha, underbart. Och härliga bilder, gillar peken extra mycket..

Hade gött //David

Nu är det bara att börja planera igen då ;)

Fredrik sa...

Nice... som fanken :) ... fast godkände jag den bilden ;) haha...

Red Scream sa...

@David: Tack! Jo den är fin! Planeringen har redan startat! :-) Ha det gott! /Ulf

@Fredrik: Tack! Jag får kompensera dig på något sätt! ;-)

Fröken Dill sa...

Lät som ett helt underbart evenemang, både på planeringsstadiet och i verkligheten! Men vad gör man inte för sina vänner som kommer till Sverige och hälsar på, nu när de normalt bor utrikes...

Red Scream sa...

Frk Dill: det var det helt klart! Arrangörsmässigt och vinmässigt var det helt fantastiskt. :-) Ja, vad gör man inte! :-)

Putte sa...

Grymma bilder. Jag var precis så nöjd som jag ser ut....

Red Scream sa...

Japp, nöjdheten bara strålar ut! :-)

Tack!