söndag 20 november 2011

Wordfeud, 2007 Chateau Plince, 2005 Quercecchio Brunello di Montalcino samt Carnegie Special 175th Anniversary Porter

Söndag och jag har äntligen kommit över den monumentala, kolossala, gigantiska förlusten i Wordfeud. I am at peace! Annars har det gått hyfsat bra, tror att jag ställningen just nu är 40-5 i matcher. Några engelska spelplaner har det också blivit, det var A i Hilsingborrgh som introducerade mig till just den varianten av fördärvet. Wordfeud på engelska kan både vara lättare och svårare, A noterade att ”du kan slänga in vad som helst, det brukar bli ett obskyrt ord som finns men som ingen har hört talas om.” Detta fick jag också bittert erfara, det visade sig t ex att XU var ett fullt fungerande ord som naturligtvis inklämt mellan andra s k ”ord” gav en fruktansvärd mängd poäng! Arrrgh!!! Något irriterad chatt mellan mig och A:

Jag vill se Xu i en mening!
Xu you!
Xu på dig själv!

Så engelska kan vara kul men det blir en hel del chansningar. AA funkar t ex som ord! Vad har ni annars för svenska favoritord som innehåller Z och C? Själv är jag mycket förstjust i de vanliga ZINK, ZENIT, ZON, ZOOM samt den lilla egna personliga favoriten AZALEA och inte minst AZTEK. Sedan väntar jag på tillfälle att klämma in ett OZON. En annan skön kombo är ZONTAXA, very dangerous! När det gäller ovanliga ord som innehåller C ligger SIC bäst till, samt OCEAN - för dig med mycket vokaler.

Hursomhelst, lite vin har det även blivit. Först ut en fortsättning av Bordeaux, 2007 Chateau Plince.
Lite vresig inledningsvis, men efter någon timme kommer fylligheten. Vi testar över några dagar och den blir bara bättre och bättre. Mycket gott!

Efter Plince har vi även testat 2005 Quercecchio Brunello di Montalcino.
Det var synnerligen superläckert! Körsbär och silkeslen textur, så himla gott! Jag har redan pratat med min pusher om mer. Se även här, här och här samt här och i viss mån här och här. Säkert några till!

Slutligen lite öl - Carnegie Special 175th Anniversary Porter.
Helt ok men lite tunn, tycker jag nog allt.

Just det, jag har hamnat i en lustig svartvit period! Normalt sett är jag ingen större fan av svartvita bilder – eftersom jag är en färgglad kille som försöker se det positiva och humoristiska i allt har jag lite svårt för gråa, mörka, dunka, s k stämningsbilder, och de gånger jag försökt konvertera till svartvitt har det bara blivit grått – den färg som jag hatar mest av allt (ok, gråa kostymer kan vara snyggt). Men nu har jag provat med ett annat sätt att konvertera och några bilder blev faktiskt helt ok. Så jag ska köra några svartvita rundor till så får vi se.

Annars har jag ätit på tok för mycket den senaste tid – inte minst i onsdags då vi firade Cs syster på Beirut Café. Vrålgott!

4 kommentarer:

Fröken Dill sa...

Beklagar förlusten i den nya versionen av Alfapet (verkar lika smittsam som höstförkylningar...)!
Snyggt med svartvita bilder! Fast snyggast var de förr när man labb-slabbade fram dem i det röda ljuset på fotolabbet.

Jag har en akut vinfråga - på fredag kommer min kompis och hennes nya franska man på besök. J och jag hade tänkt att vi skulle äta sån där kreolsk gryta; en lite gräddig rätt med med fläskfilé, stark kabanoss, syltlökar, oliver och saltgurka. Vad ska man servera för rödvin till det? Helst inget franskt...
Undrar fröken Dill

Red Scream sa...

Tack. Japp, det är som en förkylning du får lätt som du sedan inte blir av med! ;-)

Tack! Ja, det ska bli mer svartvitt tror jag, de första försöken gav mersmak.

Svårt! Men jag tror att du behöver något som kan matcha hettan och skära grädden, d v s något lite sötare och samtidigt stramt. Men, det känns faktiskt som att en Amarone kan göra jobbet. Annars skulle jag nog kolla efter en amerikansk cab, t ex Bonterra eller varför inte Louis M Martini i kategorin mest ziiing för zwoong...

Birichinos Grenache ska vara fin, liksom Le Volte. Eller en Rioja Bordón?

Något sådant. En amarone? En amerikansk cab, Louis Martini kanske, eller le Volte, eller en Birichino?Eller en juste riesling!!! ;-)

Lycka till!

Fröken Dill sa...

Vilka jättebra tips! Har läst lite om de olika vinerna och de verkar lovande. Får nog hålla mig till de som finns i Liljeholmen, men det var flera stycken! (Under över alla under, sämre sorterat bolag så centralt för man leta efter...). Även om E:s fransman är vinexpert och finsmakare får man beakta att E:s och min vinstandard "genom livet", när vi delade lägenhet under studietiden, var E:s exkilles hemkörda vin från källarförrådet och när det skulle vara fint en flaska Montecillio som dracks med ANDAKT! Vi hade hembränd sprit från Örebro också... i dunk... den smakade nästan inte alls finkel...
Minns Dillen och tackar jättemycket för alla vinförslagen

Red Scream sa...

Hahaha! Jo, det har funnits andra tider då annat vin har konsumerats ;-)

Lycka till!