lördag 28 januari 2012

Rotari Rosé, 2010 Touraine Domaine du Pré Baron Sauvignon Blanc och Highland Park (samt några stänk japansk whisky och tre busfrön)Fredag och vi är bjudna på middag ute hos H & M – supertrevligt! Men först tar jag emot Neil som kommer upp från Hilisingborrgh som ska på något företagsväckelsemöte ute på Waterproof Building. Nycklar överlämnas, nya lakan tas fram. Medan Neil svidar om – det är tydligen slips- och kavajkrav – häller jag upp lite Yamazaki Single Malt 12 Years som jag köpte i höstas och som jag köpt förut. Mycket trevlig! Om japansk whisky kan man säga mycket, min första flaska inhandlades i Taiwan för ett antal år sedan och sedan dess har det blivit en flaska lite då och då.

Jag lämnar av Neil vid T-centralen och vandrar in på Flaggskeppet för att köpa lite gå bort-present och står och tvekar mellan Le Volte eller Becker. Ställer mig lite sådär vilset mitt i butiken och den trevliga systembolagsmedarbetaren H dyker upp. Jag visar upp Beckern och frågar – är den här bra? Ansiktsuttrycket på H säger allt – ögonen spärras upp, blicken fokuseras – ja, ta den!!!

Men den här då? (håller upp Le Volten)

Också mycket bra, men helt annan stil!


Det får bli Beckern, som jag själv är mycket intresserad av. Därefter snabbt ut till Slussen och vidare ut till H & M. Efter lite inledande Rotari Rosé får vi en underbar lax med fikonkuber och sallad med bland annat quinoa, broccoli och apelsiner, suppersmarrigt! Lax och fikon är en mycket trevlig kombo! Till laxen blir det lite savvie, en 2010 Touraine Domaine du Pré Baron Sauvignon Blanc.

Ibland hör du att savvies ska drickas på sommaren och tjocka rödviner på vintern, och det ligger väl en del sanning i det, men fördelen med att dricka sauvignon blanc mitt i vintern är ju att du minns sommaren! Touraine Domaine du Pré Baron är läskande, klunkvänlig, fräsch, massor av krusbär och svarta vinbärsblad, sommar, sommar, sommar... Inte den där fruktigheten som du får i en kiwisavvie, inte all ananas, men mer avstämd.

Många timmar och många skratt senare vandrar vi ut i den svala januarinatten. Tack kära ni för en supertrevlig middag!


PS Busfrö nr 1, här i ormpositionen...Lånad bild, tack M!

PPS Nu har jag skruvat upp förväntningarna på Beckern, hoppas den levererar!

PPPS Ikväll blir det Birka Paradise så dag fems inlägg blir imorgon kväll. Bara så att ni vet.Inlägg 4, dag 4

2 kommentarer:

Svenssonsmakaren sa...

Om det är basvarianten av Becker så är höga förväntningar inte vad som behövs, utan ett stort glas och stora klunkar ;).

Happy sailing //David

Red Scream sa...

Hahaha! Låter som ett härligt vin! :-) Måste prova... Ha det gott! /Ulf