måndag 15 oktober 2012

Kurs i koncernredovisning
Ge mig ett syrgastält, en tre meter lång wienerlängd och lite fler timmar på dygnet, tack! Så känns det nu i alla fall. Anledningen? Jag har varit i Tranås och hållt kurs i koncernredovisning! Fast det är ganska kul, även om jag känner mig lite lätt urlakad, like butter, spread over too much bread... Koncernredovisning är ett ämne som på pappret förefaller ganska enkelt, nästan barnsligt till och med. Slå ihop moderbolaget med dotterföretaget, dra av allt som dubbelräknats. Hur svårt kan det vara, liksom? Yihaa!!! Well, det kan inträffa miljarrderr komplikationer. Men, det ska vi inte gå in på nu utan jag nöjer mig med att konstatera att what looks easy ain’t necessarily so, son.

Kom att tänka på det här med kritstrecksrandiga kostymer, alla som såg mina självporträtt i tidigare inlägg såg nog att jag bär kritstrecksrandigt. Och då kom jag att tänka på att alla kanske inte riktigt vet hur kritstrecksrandigt ska utläsas. Det är så här det funkar: ju större avstånd mellan strecken, desto större skurk. Så de riktigt stora skurkarna har bara ett streck som går över kroppen, moahahaha! Tänk på det nästa gång ni ser någon med kritstrecksrandig kostym!

Vinmässigt är det torka. Men snart fyller jag år och då ska det väl korkas upp något trevligt. Återkommer när jag piggnat till!

6 kommentarer:

Per and Britt, BKWine sa...

Kul. Intressant ämne faktiskt! ("faktiskt", varfor "faktiskt"? Tja sag det.)

-P

Red Scream sa...

Visst är det ett intressant ämne! :-) Det finns nog få ämnen inom redovisning som innehåller så mycket frågor som just koncernredovisning, även om det bara på pappret handlar om att slå ihop allt. Intern handel? Interna vinster? Utländska dotterbolag i annan valuta? Apportemissioner? Kassaflödesanalys för koncern? Övervärden? Listan kan göras lång...

Ha det gott! :-)

Per and Britt, BKWine sa...

Vad ar engelska termen for apportemission?

-P

Red Scream sa...

Huga! Men ett förslag skulle kunna vara "issuance of shares for non-cash items" eller "issue of shares for non-cash consideration"

TC sa...

Ulf. Jag lider med dig!

Red Scream sa...

TACK Thomas! :-) Hoppas allt är bra med dig!