Trots idoga försök har jag ännu inte lyckats komma i
position för att skriva om nyårsmenyn och nyårsskumporna. Naturligtvis körde vi
lite blindprovning och först vann trean på poäng, sedan vette tusan om inte
tvåan via en oberedd K.O. lyckades ta hem segern! Återkommer.
Behovet av vin kom dock plötsligt idag då jag lagade till
lite kyckling i dragonsås, och närmst till hand fanns 2012 Keller Riesling RR
som min nordliga pusher försett mig med. Vi poppar.
Ljus , nästan vattenklar färg. Doften är koncentrerad,
oerhört fräsch och okompromissbar. Inga godisbilar, ingen kladdig exotisk
frukt. Citrus och äpplen dominerar, en elegant rieslingdoft. Superläcker!
I munnen ganska friskt – samma svar som du ger när någon
frågar om det är kallt i vattnet vid årets första bad – ”nej, det är friskt!” Möts
vi av en hård syraattack, något för syratalibanerna? ”Nej, det är friskt!”
Shit vad gott det här är! Tanken var väl egentligen att ta det till sommarens värme men det funkar perfekt till vår disiga (dassiga?) alleged vinter.
Sedan har det konsumerats sött vitt också, denna gång 2011 Seifried
Nelson ”Sweet Agnes Riesling.” Chriiist vad gott det här har varit!!! Första
flarran togs till julafton och denna till nyår. Först en massiv petroleumdoft.
Sedan packade vågor av exotisk frukt och äpple. I munnen fylligt, nästan burkpersikorspadsfylligt,
men ändå inte kladdigt. Märkligt. Supergott! Bara i Nya Zeeland. Hade det
gjorts i Tyskland hade det varit slankare, antar jag. Även provat här.
Återkommer med nyårsskumpor och lite noteringar från portvinsprovning
med Taylor’s. God fortsättning!
PS tycker ni inte att de två översta bilderna ser ovanligt kvadratiska ut? Jag finns på Instagram! Mycket bättre än Twitter (jag finns där också, iofs: www.twitter.com/red_scream, har jag blivit upplyst om, hehe...)
2 kommentarer:
Kellern är så innibomben bra. För att inte tala om vad som kan hända om man lyckas hålla fingrarna i styr, lycka!
Ska bli intressant att höra vad som ploppade på nyår egentligen ;) Hade riktigt gott.
Höres /David
Alltså den är så god!!! Dag två, mer integrerad, mindre syra, mer utblommad. Hehe, lägga undan, kan vara svårt! ;)
Återkommer om skumporna! Ha det gott!
Skicka en kommentar