Vi har väl alla förundrats av den senaste tidens ropa
vargism när den är som bäst! Well, nu har den även drabbat vinbloggsfären. Och
först ut i detta pälsiga inferno är rimmat fläsk. Fast kanske inte ditt
vanliga, rimmade fläsk. Vi talar om vanliga
grytbitar som sedan steks i panna.
Överlag älskar jag griskött, men även om jag gillar en styckningsdetalj
såsom fläskkotletter kan jag tycka att det lätt blir segt och torrt. Lösningen
heter rimning! Saltet tränger in i köttet och gör det mört och lite
gummiaktigt. Det som tidigare var torrt och tråkigt blir på ett dygn spänstigt
och fräscht!
Gör såhär: ta vanliga grytbitar av fläsk. Dela dem i lagom
stora bitar, skär bort tråkiga hinnor. Mät upp en liter vatten och rör ner en
halv deciliter salt. Lös upp saltet i vattnet. Lägg ner grytbitarna. På bara en
timme kommer du märka resultat, men bäst blir de efter ett eller tre dygn. Prova!
Till stekta, rimmade grytbitar av fläsk passar en
kallstartad salviahollandaise perfekt. Häll ner lite vatten, citronsaft, hackad
schalottenlök samt en kruka hackad salvia i vattenbad. Låt det mesta av vätskan
koka bort. Låt svalna. Ner med äggulor och iskallt smör. Veva på i vattenbadet
tills det krämar sig. Enjoy!
2 kommentarer:
Kallstartad sås:) Härligt!
Hollandaise och Bearnaise har aldrig varit enklare! ;-)
Skicka en kommentar