söndag 2 oktober 2011

2008 le Ciste Laguerre och Saturnus Café
Jag tar en liten mikroskåpisk paus i mitt vurmande för Italien – detta fantastiska land! – och ger mig i kast med lite vin som rykt den senaste tiden: 2008 le Ciste Laguerre.

Jag antar att jag är sist i bloggosfären att dricka detta vin – hyllningarna har fullkomligt sprutat fram: se t ex här och här (David hade inte du skrivit om det också???). Planen är väl egentligen att korka upp något från den senaste leveransen av Keller, men så minns jag att jag har en flarra 2008 le Ciste Laguerre som jag lade in i kylskåpet i början av sommaren för att ha till någon solnedgång, men så har den legat kvar, trots att vi haft många fina solnedgångar i sommar. Dags att korka upp med andra ord!

Ljus färg. Ner med kranen. Whoha, fatlagrat! Och var är gräset och krusbären? Skulle inte det här vara en savvie? Jag minns att min första tanke som flyger genom huvudet är att här har de minsann dolt sauvignon blancen otroligt väl… Hm! Det där och det där skulle i och för sig kunna vara lite krusbär... men lite citrus och mineral dyker annars upp. Samt popcorn, från faten. Sedan läser jag att det är ju en hel del andra druvor i mixen så återigen påminns jag om vinprovningens mest grundläggande och gyllene regel nummero uno alla kategorier: låt vinet prata till dig, försök inte hitta smaker och dofter som du förväntas göra eftersom du vet vilken druva det är! Låt vinet prata till dig, registrera det du ser, känner, doftar och smakar. No more, no less, pound of flesh.

Hursomhelst! I munnen får vi ett slankt vin med ganska höga syror, ganska klunkvänligt. Gott! Inget jag kommer att köpa mer av (p g a fatningen), men det fick helt klart godkänt och det var t o m lite småsmarrigt.

Sedan har vi till slut varit på Saturnus! Madre Mia Mon Creatore vilka gigantiska kanelbullar de har där! Jag vet inte om bilderna gör dem rättvisa, men de var minst 20 centimeter över ryggen. Tyvärr var de mandelmassa i alla, så det bidde en croissant för C men en kanelbulle full size för mig.

Seriöst, vi ska fika hos P och M sedan!
Jajajaja
Du kan ta doggybag
Behövs inte
Jo, det behövs!

Faktum är det gick bara inte – det fick bli doggybag. Så, imorse hade jag kanelbullefrulle! Och på tisdag är det The Big Day of the Holy Channelball så jag antar att det är bara att gå dit igen och på’t igen, hehe…

3 kommentarer:

Svenssonsmakaren sa...

Haha, fet bulle.. Första gången jag hört om någon som tagit den doggystyle..

Har förövrigt inte provat vinet, och som det verkar så är nog det tur. Tycker inte heller att fattoner och vitt passar direkt ihop.

Trevlig vecka //David

Red Scream sa...

Hahahaha! Japp, det blev doggystyle på den kanelbullen! ;-)

Men eller hur! Vita viner ska inte fatas! Jag vet inte hur många gånger jag gjort vitvinssås av 600-kronorsbourgogne - det är många.

Detsamma, trevlig vecka! /Ulf

Svenssonsmakaren sa...

Haha, jag visste väl att jag skulle få äta upp den sista kommentaren. Kanske ska tillägga att det gäller fatade vita i allmänhet och vita bourgogne viner i 600 kronorsklassen i synnerhet ;)