tisdag 18 oktober 2011

Italien, dag 2: Konsten att bli storkmättKonversation mellan mig och några konferensdeltagare i Sydafrika:

Men du då, Ulf, gillar du att laga mat?
Njae, jag gillar nog mest att äta…
Ja, det har vi märkt!

Vad svarar man på en sådan observation? Guilty as charged förmodligen! Hursomhelst, vi duschar, byter om och återsamlas i baren för en snabb drink innan vi ska ut och göra ett seriöst försök på att äta vår egen kroppsvikt av musslor och annat gott. K vill visa oss en lokal drink i kategorin knock-your-socks-off så han beställer fem rezzalomuzzi av vår bartender. Det kan ha varit fem prezzaforucchini, kommer inte riktigt ihåg.

Det visar sig i alla fall att ett mycket viktigt moment i drinken är att hälla gin i något stort glas, och samtidigt som du häller, titta upp från hällandet och hålla en mindre konversation med någon valfri gäst. Vi utgick från att hon blandade till alla fem drinkarna i en och samma skål för att sedan distribuera till fem glas. Nejdå – hon hade gjort en drink. Vi försöker gissa mängden gin i varje och en modest gissning landar på någonstans mellan 15 och 20 centiliter. Madre Mia!

Vi vandrar därefter ut i den varma Fanokvällen och märker ganska snart att det var en drink som tog! Om vi säger som såhär: hade vi varit i ett Tintinalbum så hade vi haft snuror ovanför huvuden, hehe…
Hursomhelst, restaurang för kvällen är Trattoria dalla Quinta, en liten anspråkslös restaurang nere vid vattnet. Vi beställer in lite blandat käk – det är hyfsat billigt så vi tar in i stort sett hela menyn. Allt sköljs ner med lokalt vin – det var sisådär. Men maten var fantastisk!
Dagens hjälte!

Madre mia mon creatore fezzaucchi vad gott det var och hur mycket vi åt! Några timmar senare och efter ett gäng citron…någonting så känner vi för lite efterrätt så det blir glass och grappa nere på vårt stamfik.


Grappa – även för impregnering av telefonstolpar!

Efter att vi tröttnat på att hälla i oss grappa och glass ger vi oss ut bland Fanoborna. Det är lördag kväll och det är gott om festsugna ungdomar ute. Vi hamnar efter lite blandade svängar på ett synnerligen hippt ställe som heter Calamara, som ligger ute på piren. Det ska även finnas ett J härute någonstans!

Det har varit en lång men härlig dag! Efter någon timme på Calamara vänder vi tillbaka till hotellet och marsch i säng. Nästa dag ska bjuda på kraftmätning och besök på stjärnrestaurang. Återkommer!

Inga kommentarer: