tisdag 20 december 2011

2007 Schäfer-Fröhlich Bockenauer Felseneck och Clash of the Dogs: Den Ena mot den Andra
Ziougahhh! Till slut lyckade jag lokalisera en av de viktigaste förbindningsanordningarna som jag är i behov av just nu: kabeln för att föra över bilder från SLR:en till datorn. Således: här kommer lite provningsnoteringar!

Först ut, 2007 Schäfer-Fröhlich Bockenauer Felseneck. Helt ok – hade dock förväntat mig mer. Lite unken doft först, lite trevlig diesel. I takt med tid och luft kommer lite roligare dofter fram, hyacint, citrus, lite tropisk frukt. Smaken – äsch, en liten besvärande beska som hänger kvar! Det här vinet är halvtorrt, lite blomvattensvarning även om det finns en hel del syra för att hålla allt på plats. Dag två och tre kommer det fullt ut. Trevligt vin, men mina pengar är på Schäfer-Fröhlichs torra.

Sedan öl! Jag har någon form av lustig craving för mörk öl, gärna porter/stout. Förra veckans test av Punkbryggeriets julöl gav mersmak så vi köper på oss lite mer hundöl, kategori darkness. I ena ringhörnan: Brewdog Zeitgeist Black Lager. I den andra: Flying Dog Gonzo Imperial Porter. Vi provar flyghunden först.

Mörk färg. Yiiihaaa! Här var det beska! Vi tar några klunkar men nja, det här var inte så gott – bara beskt och jag börjar känna mig som killen på etiketten. Tack å hej, leverpastej. Vi provar punkhunden. Mörk färg. Aha! Betydligt trevligare och klunkvänligare. Promenadseger!

Utöver dessa har jag även hunnit prova Mahou, en annan mörk lager. Mycket trevlig! Klar rekommendation!

Vidare, en bokbild. På läslistan just nu:
Sedan, ett föredrag som jag var på nu i veckan anordnat av Marknadsföreningen i Stockholm:Mycket intressant!

2 kommentarer:

Svenssonsmakaren sa...

Börjar jag ana att du mer och mer kommer från sötträsket ;).. Dags att väga upp med något riktigt sötsliskigt snart, eller??

Red Scream sa...

Hahaha! Faktum är att precis det slog mig när jag testade vinet - attans vad sött det var å är det verligen så gott efter allt?!?! ;-)

Något riktigt sötsliskigt säger du... kan nog ordnas! :-)