lördag 30 juni 2012

Variation på 2006 – La Pousse d’Or Volnay Premier Cru Clos des 60 Ouvrées och Fratelli Revello Barolo Vigna Gattera

Volnayn var en rest från det här inköpet och den var mycket trevlig! Egentligen skulle den poppats på midsommar men det kom inte av sig. Ganska tunn, men tunn på ett behagligt sätt. Köttig doft, lite körsbär. Fratelli Revellon var också mycket härlig. Även om Nebbiolo har stora likheter med Pinot Noir så finns det ändå en hel del skillnader – t ex i textur och fyllighet. Revellon är också betydligt fylligare.

Sedan har det konsumerats korv också! Lammkorv från korvhantverk.Mycket god, fast jag föredrar nog fläskkorven. Annars har det varit ganska lugnt på sistone. Imorgon ska jag kolla korna nere vid Isbladskärret på Djurgården. Jag har fått instruktioner om att ha med mig kogodis – vad det nu kan vara. C gör en snabbgoogling och vi tror att klöver kan passa fint! Annars, om någon har tips på bra kogodis tar vi gärna emot det.

Min deckarsommar flyter på. The original twelve har utökats med the new eight, så totalt finns nu tjugo deckare på läslistan. Fem avklarade: två lästa och tre kastade. Återkommer med noteringar!
5 kommentarer:

Ingrid EM sa...

Tillbringade några somrar på en bondgård som barn. Minns att korna blev som galna om de fick vetedeg. Varför är obegripligt men de älskade det.

Red Scream sa...

Aha! Det ska jag kolla upp, tack Ingrid! :-)

Anonym sa...

Hej Ulf

Utöver viner från Sardinien har jag en blandlåda från Fratelli Ravello liggande. Tydligen något att se fram emot.

Och så över till något helt annat; böcker.

Vilka är de nya åtta?

Delar introt din åsikt om Shantaram även om jag tyckte den blev lite för ordrik.

Har precis, med stort nöje, läst Keith Richards Livet.

Läste innan dess Carina Gerhardssens (?) Pepparkakshuset. Inte speciellt imponerande, bara en i mängden.

Ska köpa lite sommardeckare i veckan. Återkommer i ärendet.

Ha en skön sommar och kom ihåg att njuta.

Mats

Anonym sa...

Delar i stort din åsikt... Ska det stå.

Red Scream sa...

Hej Mats, kul att höra från dig igen! Ja, Fratelli Revello, mycket trevliga viner! Jag tror nog att 2007 Barolo har varit den som imponerat mest. Du får korka upp något och testa!

De nya åtta är: Nicklas Ericsson, Turkish Delight; Tove Alsterdahl, Kvinnorna på stranden; Ingrid Hedström, Lärarinnan i Villette; Camilla Ceder, Fruset ögonblick; Sofie Sarenbrant, Vecka 36; Ann Rosman, Fyrmästarens dotter; Denise Rudberg, Ett litet snedsprång och avslutningsvis Hjort & Rosenfeldt, Det fördolda.

Keith Richards bok har jag faktiskt fingrat på en hel del! Den ska nog köpas in. tack!

Det ska jag komma ihåg. Ha det gott själv!

/Ulf