torsdag 9 april 2009

Back and Bones

Mars visade sig vara en bra träningsmånad. Jag är väl en typisk periodare, träningsintensiteten går upp och ner. Ökar och minskar, stiger och sjunker? Stenar sjunker, ett företags soliditet minskar, räntenivån... sjunker? Minskar? Note to self: Kolla.

Igår körde jag i alla fall mitt standardpass på S.A.T.S: Back and Bones. Eller, som ni säkert räknat ut vid det här laget, rygg och ben. Börja med skivstången. Nu ligger jag på 20 kg stång + 35 kg vikter, så 55 kg inalles. Med stång och vikter på axlarna, gör utfall. 10*3. Därefter rodd. Här ligger jag också på ungefär samma, 50-60 kg. Viktigt att inte dra med armarna! Börja med att dra med raka armar, pressa ihop skulderbladen. När det inte går längre, först då dra med armarna. 10*3.

Efter dessa två ganska uttömmande övningar kan det vara skönt med lite lättare saker. Mage, t ex. Sedan en tid tillbaka gör jag magövningar på boll, rullar upp. Funkar fint. Tidigare brukade jag köra ”mumien vaknar” efter instruktioner av H. Ligg raklång, sträck upp armarna, rulla upp överkroppen. Precis som en mumie gör när den vaknar.

Då kan det vara dags för lite bones igen. Skivstång på axlarna igen, denna gång lite lättare: typ 30 kg eller så. Bänk behövs. Stå på ett ben, sätt dig på bänken. Res dig upp. Sträck ut. Försök hela tiden balansera på ett ben. 10*3 per bone.

Vidare till back. Jag brukar köra lite neddragningar nu, återigen samma sak: dra inte med armarna först. Här ligger jag på 50-55 kg. Avundas H som utan problem drar 70-80 här! Hur är det möjligt???

Lite mer bones. Antingen utspark eller bakåtspark. Bakåtspark är tillsammans med armbågar ihop min pinsammaste gren, som man gör i smyg. Utspark med ett ben, 25 kg per ben. Sparka ut, håll kvar, tillbaka.

Sedan kanske ett nackpass mitt i allt? Detta är ett prioriterat område för mig eftersom jag har väldigt raka axlar. Det gör att jag får en ”nackhylla” på kavajer, vilket leder till besök hos straffavgiftsavdelningen (i.e., skräddaren). Men med lite träning så kanske jag kan få lite mer sluttande axlar och mer passande kavajer? Ok, det är lite dream-on på det men man vet ju aldrig!

Nacke: tunga viker i händerna, visa tydligt att du verkligen inte bryr dig.

Avsluta med lite nedre rygg.

Snart är det Påsk. Vi har sedan tidigare beställt lammstek hos Taylors and Jones, ligger nu i kylskåpet. Funderar på vin, en ch9p? Jag har en flaska Pomerol 2001 kvar, kanske den? Eller något italienskt supertoskanskt eller en sangiovese? Ska kolla, återkommer. Lammstek med potatismos och kantarellgräddsås. Hedonistiskt!

Mintgelé kanske tillkommer. Och nåt sött efterrättsvin.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Strålande Ulf! Fortsätt skriv, vi vill läsa mer :)

//Caroline och Fredrik

Red Scream sa...

Trevligt, tack! :-)