tisdag 8 december 2009

Förmånen av tvivelOk jag har inte korkat upp något på sistone så det får bli ytterligare en ovinig post utan alkohol! Denna gång handlar det om Timberland. För att göra en kort historia lång, nyårsafton 2008 var C och jag i Täby centrum och väntade på att klockan skulle bli så pass mycket att vi kunde bege oss till H & M för planerad nyårsfest. Vi flanerar planlöst omkring och hamnar omedvetet i Timberlandbutiken där jag köper ett par snygga bruna Chelseaboots i fuskmocka.

Två månader senare går skorna sönder. ”Trist kvalitet,” hinner jag muttra innan jag slänger in skorna i garderoben (eftersom jag har någon långsiktig plan att någon gång bege mig till Täby centrum och skälla ut dem…). Det blir vår, sommar och höst och inget händer. Tills nu då vi (mest C) städar ur garderoberna.

- De här då?

- Mjgbrrh!

- Jammen ska du slänga dem eller gå tillbaka med dem?

- Nkajvr pff arg rjg pjfor rgjjb rjgsvnf!

- Men det är ju dumt att slänga dem, du kanske kan få nya? Och vill du ha nya måste du gå till butiken, liksom... Du har ju sagt att du behöver nya vinterdojor!

- Njgrrrrrokejdå…

Det är faktiskt sant – jag var ute efter ett par nya vinterdojor. Hade pinsamt många gånger fingrat på ett par jättesnygga kängor inne på Crockett & Jones som var hiskeligt dyra utan att köpa dem.

Men åter till skorna. För någon vecka sedan begav jag mig till Timberland på Norrlandsgatan helt utan några som helst förväntningar. Inget kvitto, fel butik. Men alla prediktioner kom på skam – butikspersonalen var supertrevlig.

- Vi måste ha någon form av underlag. Kan du inte ta fram ett bankkontoutdrag som visar att du köpt skorna i en Timberlandbutik?

- Ok då får jag återkomma

Det var alltså inte helt omöjligt alltså. Måndag och ringa till banken. ”Kan ni fixa ett intyg?” Inga problem. Så åter till Timberlandbutiken, nu utrustad med bankkontointyg signerat av två personer som visar att jag köpte skorna i Täby centrums Timberlandbutik.

- Kolla nu!

- Super! Tyvärr har din modell utgått, så vill du ha pengarna tillbaka eller nya skor?

Hmmm. Jammen okejdå. Skor ska i och för sig inte gå sönder efter två månader men här känner jag nog att jag är beredd att ge Timberland the benefit of the doubt i det här fallet. Och Crockett & Jonesskorna var ju hiskeligt dyra, om än vrålsnygga. Så ja, det blev ett par nya. Således: Timberland, om de här går sönder innan lövsprickningen KOMMER JAG ALDRIG MER ATT KÖPA NÅGOT FRÅN ER :-)PS Tack H för rubriken! Och ja, jag håller på att bli, som du uttryckte det, krokad på Bach ;-) DS

PPS För något år sedan skulle mina studenter göra ett case om Timberland, så jag skrev en liten text om vad uppgiften gick ut på: Analysera sko- och klädmärket Timberland, etc. Fast i stället för att länka till http://www.timberland.com/ flög practical jokedjävulen i mig och jag länkade till http://www.timbaland.com/ istället. Folk blev skitsura. Jag tyckte att det var kul. Studenter, har ni ingen humor?!?! DS

PPPS är skorna inte snygga? DSPPPPS Tack C för att du pushade mig! Kram kram DS

.

4 kommentarer:

Kayaker sa...

Jag skulle absolut ha köpt Crockett&Jones men om man köper dem i England så tjänar man säkert in resan...

Red Scream sa...

Säg inte så! Nu blir jag ju vrålsugen att dra till London eller Brighton en helg...

Svenssonsmakaren sa...

En väldigt trevlig blogg och en utmärkt förströelse att läsa in sig på gamla alster en lugn arbetsdag. Förutom countryn så är det bara positivt ;) Ser fram emot nästa dryckesrelaterade inlägg..

Red Scream sa...

Tack för de värmande orden! :-) Snart kommer det ett inlägg om 2007 Langhe Nebbiolo La Spinetta och kanske ett om en 1994 Churchill vintage port. Och kanske något om Emmylou Harris ;-)