måndag 28 december 2009

Mellandagskrig
Jaha, då har man gjort sin plikt och mellandagsshoppat! Först ut lite kläder; en kamelfärgad, armpatchad sak från Filippa K. Jag är rätt varm av mig och ogillar därför egentligen tröjor i alla dess former, men den här var faktiskt rätt snygg. Testade den idag – svettades redan i hallen. Vi får se.

Som vanligt hamnade jag efter lite blandade svängar på Hedengrens bokhandel. Där fastnade jag för Cadel Evans trilogi om nazisterna och en bok om Bach. Som sagt, mitt historieintresse har bara blivit starkare med åren. Richard Evans böcker verkar intressanta, han verkar kunna ställa bra frågor. Detta är annars en vanlig missuppfattning – att forskare arbetar med att leverera svar. Förvisso, men: som icke-forskande person tror man oftast att svaren i det akademiska livet är det intressanta, att en bra forskare är en person som ger bra och användbara svar. Men inom det akademiska livet är det faktiskt tvärt om – en bra forskare är en person som kan ställa bra frågor. En forskare som inte kan ställa frågor eller som inte har en inneboende nyfikenhet att ta reda på saker och ting är ingen forskare. Att sedan svara på frågorna och publicera resultaten är mest en fråga om metod.

Så det ska bli intressant att läsa! Boken om Bach (av Malcom Boyd) ser jag fram emot, jag har precis upptäckt Bachs musik och ser fram emot att lära mig mer.

2 kommentarer:

Kayaker sa...

Cadel Evans? Han är duktig på att cykla men jag visste inte att han skrev böcker... ;-)

Red Scream sa...

Hahaha! Tror att tankarna var vid kommande Vätternrundan ett tag där ;-)