tisdag 15 december 2009

Recept blåmusslor öppnar sig inte varför?

Eftersom jag redan outat min vinsamling tänkte jag att jag kan fortsätta med att redovisa lite sökord (alltså, de ord som besökare googlar på för att komma till min blogg…). Vanligtvis är de en ständig källa till munterhet – oftast roliga men ibland du kikar efter andan av skrattet! Hursomhelst, här är mina sökordskategorier. Klicka på bilden så blir den större.


En första reflektion: ingen har kommit till min blogg via oanständiga sökord. Alltså, inga mna fckus cwo eller vählägnd hnuk eller liknande. Bara anständiga ”frasigt pajskal” eller ”krusbär gi” eller så. Hallå, jag är minsann ingen svärmorsdröm, morr! Men om du är en trippelmoralutrustad viktoriansk gentleman kanske du går igång på ”hugo boss påslakan.” Eller möjligtvis om du har kotlettfrilla på dig... ;-)

Hursomhelst, 20 % av alla sökord handlar om bag-in-box. Bästa boxen, bästa bag in box, bag in box fynd, bästa röda bag in box, test bag in box, prisvärd bag in box. Vissa försöker konkretisera det med att lägga till 2009 efteråt, typ ”bästa bag in box 2009.” Misstänker att det är det här inlägget som spökar. Jaja.

Näst vanligast med ca 10 % är att söka på hur du öppnar ett granatäpple. Granatäpple få ut kärnorna! Hur öppna granatäpple? Hur skala granatäpple? Hur skära granatäpple? Hm, med kniv? Antar att den som sökte på ”granatäpple sked” hade haft en liknade erfarenhet som vad jag haft… Så för alla er oförstörda därute: granatäpple äts inte med sked, goddammit! Se gärna följande youtubeklipp där bloggmaster himself demonstrerar det bästa sättet att få ut kärnorna.

Ännu har ingen sökt på ”granatäpple lila saft gardinen går inte bort dumpad” eller ”granatäpple duscha hela tiden varför.” Men det kommer väl.

På tredje plats kvalar Kings Ridge Oregon Pinor Noir in. Det var tydligen ett mycket eftertraktat vin. Och gott!

På fjärde plats hamnar olika sökningar kring Red Scream in, på femte plats olika sökningar relaterade till tyska viner. Främst Emrich-Schönleber, Dönnhoff, Keller, Schossberg, Monzinger Halenberg och Rauenthaler Baiken.

På sjätte plats kommer Harald Fawkner. ”Harald Fawkner” är också med ca 3 % det mest förekommande sökordet (typvärdet).

Därefter spretar det mest, jag har försökt gruppera det som hamnar över 1 %. Vikentomater för vara med, eftersom jag tycker att det är roligt att det finns människor som vill satsa på den typen av jordbruk och jätteroligt att det finns alternativ till de vattenfyllda röda holländska bollarna. Om det är något annat jag vill singla ut så är det väl Barroche Terroir som många har googlat på och Äppelfabriken. Besök Äppelfabriken, det är väl värt ett besök!

Samt det här med att koka musslor. Jag kan så här i efterhand tycka att det var tokroligt och väldigt dråpligt att jag kokade mina musslor i fyra timmar, men med utgångspunkt i sökningarna tror jag faktiskt inte att jag är ensam i det!

Slutligen ospecificerat på 20 %, allt ifrån ”vilken öl är bra” till ”grottmålningar djur människa” och ”mungamo the terminal.” Du som sökt på nackhylla, stå på dig! Som oproportionerlig utan de gorillaarmar alla skjorttillverkare utgår från att vi har blir det många besök hos straffavgiftsavdelningen (a.k.a. skräddaren). Våga vägra skräddarsytt, jag är normal! Morr!!!


.

2 kommentarer:

Fröken Dill sa...

Skoj! Hur får man sådan statistik? Och hur sjutton gör man med det usla granatäpplet och finns det något hopp om att få bort fläckar på vita favorittröjan, eller ska man bli tvungen att färga den röd? Kan ju i och för sig passa bra såhär till jul...
Tänker fröken Dill

Red Scream sa...

Trevligt! För statistik har jag google analytics och onestat. För det mesta stämmer de överens. Sökorden får du från google analytics. Sedan är det ett pilligt jobb att sätta samman allt, men tanka över till Excel och sedan kan du sortera.

Det goda granatäpplet! Allra enklast är att klyva i fyra delar och pilla ut kärnorna. Men bäst för att undvika fläckar är att snitta skalet och sedan bända upp.

Det finns hopp - välj något i pulverform och gärna med blekmedel. Grumme funkar t ex inte. Lycka till! :-)