onsdag 18 maj 2011

En skog av vinflaskor
Ett mycket trevligt inslag på min nya arbetsplats är att vi emellanåt – typ var fjärde eller sjätte vecka eller så – har ett vinlotteri. Den som vill vara med köper ett 70-kronorsvin och lägger i potten, sedan dras tre till fem vinnare som får kalasa på vinerna. Vinnaren brukar ta hem 50 % av alla satsade vinflaskor, så vinner du behöver du inte göra så mycket mer det året. Senast var det över 30 personer som var med så det fanns gott av flaskor.

Well, senaste gången vinlotteriet hölls vann jag ju förstapris förstås! Det hela innebar att jag plötsligt var den lyckliga ägaren till över 15 vinflaskor. Det kändes ungefär som att vinna 100 000 kr på lotto, du kan göra något trevligt men det är lite för lite för att dra sig tillbaka… Bara att forsla hem dem från kontoret var ett projekt i sig!

Men men! Nu står de här i min hall och planen är att antingen (1) korka upp alla samtidigt, stoppa in en mörk häst och ha en trevlig vinprovning, eller (2) njuta av dem långsamt en och en under sommaren. Återkommer.


PS Veronica Maggio, så himla bra! Jag är helt såld på Satan i gatan.

PPS Min insamling till Cancerfonden mustaschkampen går stadigt framåt! Jag vill rikta ett varmt tack till de senaste bidragsgivarna, Monika S, Ost-Cuttaren, Mari, Bussföraren samt Mats. Hittills har vi samlat in 1 150 kr, mycket trevligt! Ett stort tack till er!

PPPS Nu finns det faktiskt en antydan till mustasch framodlad. Ser grymt skumish ut. Ge mig styrka!

4 kommentarer:

Fredrik sa...

Haha! Grymt. Inte dåligt att vinna 15 70-kronorsviner. Faan vad rödvinssås det kommer bli!

Anonym sa...

Ja, vad säger man...? SKÅL kanske?!?

Svenssonsmakaren sa...

Hm, det är något skumt. Nog är det en riktigt 99 skumpa och Delas C-h jag kan skymta i bakgrunden. 70 kronorsviner???

I vilket fall så är en vinst en vinst. Om inte annat kan du ju få vaska något ;)

Red Scream sa...

@Fredrik: Moahaha! Om vi säger såhär: det finns i alla fall mycket goda förutsättningar för det :-)

@Anonym: Detsamma, skål!

@David: Meh, avslöja inte mina mörka hästar nu! ;-)