onsdag 22 oktober 2014

2009 Jonata Flor
På grund av dagens händelse – helt plötsligt blev jag ett år äldre (nej, det är fortfarande tvåsiffrigt!) har mängder av olika vinrelaterade frågor haglat in. De har alla centrerats kring frågan vad det är som kommer att korkas upp ikväll, lite av stuket ”never mind att du fyller år idag men PLEASE – VAD är det som ska korkas upp??? Det har föreslagits både rött och vitt samt bubbel såklart, allt ifrån svindyra saker till rent av sagolikt dyra saker. Till alla er som hade hoppats på att något rent av sagolikt dyrt skulle korkas upp, till er glädje kan jag meddela att min DCR är fortfarande i tryggt förvar!

Nåväl. För alla er spricknyfikna bidde det 2009 Jonata Flor, ett vin som jag införskaffat via Gaston. Jag har säkert påpekat det tidigare, men det är något visst med sauvignon blanc. Det brukar finnas en fräschör i vinerna som är helt outstanding, en fräschör som gör att du är beredd att släppa allt annat och bara utbrista i ett ”det är ju det här jag letar efter i ett vin!”

2009 Jonata Flor är en skön mix av 67 procent sauvignon och 33 procent semillon, allt med varsam fatbehandling. Så inget kattpissigt. Direkt ur glaset är det exotism och godis som gäller, mycket intressant och trevligt. I munnen är det ett fylligt vin, mycket elegant. Balansen är helt sjuuuukt bra, det här är ett vin som är både fylligt och högst klunkvänligt. Vinet är som barnsången, en massa elefanter som balanserar på snubbeltråd. Väldigt imponerande. Jag har inte provat några andra av Matt Dees viner men I’m gonna!
Lite blandade bilder från idag:


Bakade tårta till jobbkollegorna. Mango, vaniljkräm, blåbärssylt, grädde. Hur gott som helst!


Och hur fraktar du den till jobbet? I en IKEA-kasse såklart!
Fick halsband av sonen i födelsedagspresent. Lite tight, annars jättefin!


Och eftersom någon fyllde år OCH dessutom kommit hem med substantiella mängder tårtrest var det liksom inget tal om "vanlig mat." Det fick bli tårtmiddag!

4 kommentarer:

Joakim sa...

Grattis! Funkade Sauvignon Blanc och tårta? :-)

Red Scream sa...

Tack! Hehe, not quite! Det fick bli två av varandra oberoende händelser... ;-)

Vintankar sa...

Grattis, så här i efterskott.
Tårtmiddag, en barnfavorit, som även vuxna med rätt sinnelag uppskattar!!

Red Scream sa...

Tack JC! Absolut, tårtmiddag är ju så GOTT! ;-)

Fast det blev lite skagenröra senare på kvällen. Också gott!