onsdag 6 maj 2009

GI dag 3: Sushi Pepsi Challenge

Dag tre har präglats av deklarationsarbete och seminarieövningar. Ownership, management, and stock returns inom Banksfären. Nästa gång blir det värdering "all inclusive"-style. Som att du är på charter på Kanarieöarna och det är bara att fylla på mer. Så ska våra studenters värderingar av svenska banker vara!

Det giska går framåt. Idag blev det Paninisallad (kyckling/feta) till lunch och till middag en 9-bitars laxsashimi från stans bästa sushiställe: Shinjuku på Artillerigatan. I'll take the Pepsi Challenge any day.

Det skulle annars vara något: samla ihop ett gäng - tio personer eller så - och be alla ta en tiobitarslaxsushitakeaway från sina favvoställen. Sedan kan man ha en Sushi Pepsi Challenge!

Tydligen uttalas det sáshimi, typ betoning på första stavelsen. Oavsett hur det uttalas så är det stans bästa sashimi.

Så summa summarum: deklarationsarbete, seminarieövningar, Panini och stans bästa sashimi. Shinjuku, Artillerigatan. Med rätt uttal.

2 kommentarer:

Anonym sa...

By the way: Shinjuku är snabbtågen som man kan åka med "överallt" i Japan - en kul "onödigt vetande" detalj i sammanhanget. Frågan är hur tågen hänger ihop med sahimin dock? Kanske de är supersnabba? vem vet ;-)

www.twitter.com/WittyKim

Red Scream sa...

Naj! ;-) De heter Shinkansen ;-)