söndag 3 maj 2009

Pregiskt: Hermannshöhle 2006
Som sagt, istället för tagliatelle en masse blir det bara räkor, musslor och vitlök. Förberedelser för GI som startar på måndag.

Vi tinar räkor, öppnar en burk musslor, skivar vitlök och hackar persilja. Egentligen, om rätten ska göras Lisa Förare Winbladh-style, ska man naturligtvis ha färsk, hemmaodlad chili, färska musslor (gärna vongole), och färska räkor. Men det orkar jag inte nu.

Hemligheten att lyckas med det här är att våga. D v s mycket av allt! Jag tror att jag skivade upp sex eller sju vitlöksklyftor.


Fräs vitlök i mycket olivolja. Ner med mycket cayennepeppar. Häll på lite vitt vin. Ner med persiljan. Ner med räkorna och musslorna. Låt bara bli varma. Servera direkt!
Till detta dricker vi Dönnhoffs 2006 Hermannshöhle. Om Dellchen var friskt och syrligt, är det här mer oljigt och mer fylligt. Betydligt mer drickvänligt på egen hand, Dellchen var mer matkrävande. Mer diesel. Inte så friskt. Aningens obalanserat, kan jag tycka. Men jag föredrar nog ändå detta framför Dellchenvinet. Supergott är det iaf!

2 kommentarer:

Anonym sa...

AHA! Ännu en GI:are! Vi följer det inte slaviskt men gör dock tappra försök :) Jisses vad bättre man mår av mindre pasta - lycka till!

//Caroline

Red Scream sa...

Det blir andra gången - körde ett ryck i höstas! :-) Funkar finfint om man vill gå ner lite utan att lida alltför mycket.