söndag 29 november 2009

2007 Schäfer-Fröhlich Felsenberg Riesling Grosses Gewächs”Varför är det ingen som köper dem?” Frågan har ställts varje gång jag varit på bolaget på Regeringsgatan. Schäfer-Fröhlich är ju en bra producent (eller i alla fall starkt up and coming), 2007 är ju ett mycket bra år, vinet är torrt och det är GG. Lite dyrt kanske? Bra recensioner, om än få, i cellertracker. Men nyhetsbordets samling stod intakt i flera veckor kändes det som. Varför? Nyfikenheten blev såklart för stor så jag köper en flarra.

Fredag efter Bröllopsfotografen och tre kg popcorn: Vad ljust vinet är! Gott om kolsyrebubblor. Vi sniffar. Först en unken doft, lite klor. Nahe inte nu igen! Fast det vädras ut efter en stund. Sedan är det bara mineral, mineral och mineral. Stramt, höga syror. Mycket snyggt paketerat!

Lördag till en label rougekyckling, basmatiris och svampsås och harrisar: Fortfarande mycket mineral men tydligare rieslingkaraktär och godis. Och gröna äpplen! Fortfarande höga syror. Vi jämför osökt till Keller Kirchspiel, som vi minns som bättre. Det här är gott, riktigt gott till och med, men når inte riktigt upp till Kellers klass.

Söndag till blandat slösurfande: godis, godis och åter godis. Mineral. Mineral och godis! Och fortfarande höga syror. Ingen diesel. Är det här typiskt Nahe? Massor av mineral och godisaromer dag två och tre? Lagra eller öppna en dag i förväg, minst. Vi köper fler!

PS fast nu hade någon varit där och rensat – SB Regeringsgatans utbud verkar vara borta! DS


.

Inga kommentarer: