måndag 23 november 2009

Keller Kirchspiel 2008 dag 4

Dag fyra så äntligen! Förväntansfullt häller vi upp ett glas av det som finns kvar. En första sniff, ahhhhh… så gott! Vinet visar inga tendenser till att mattas av eller att alkoholen ska slå igenom. Vi möts av underbara godisaromer och underbara päron. Lite ekotisk frukt också, men mest päron. Den underbara svala doften är kvar, lika stark som förut. Rieslingkaraktären har slutligen vunnit över chardonnaytendenserna – nu finns det ingen tvekan längre.

Texturen är silkeslen – vinet är oljigt och otroligt välbalanserat. Riktigt läskande. En viss antyden till diesel har också kommit fram, även om den är ganska svag.

Vi sätter på lite Bach och låter Matteuspassionen komplettera den underbara drycken. Bach och fyra dagar gammal Keller Kirchspiel – så gott och så vackert!

.

2 kommentarer:

Anders Öhman sa...

Kul att följa utvecklingen.
Min erfarenhet är att de flesta klassiska kvalitetsviner vinner på en eller flera dagars luftning. Synd bara att man är så otålig och glad i vin att man sällan hinner uppleva det. ;)

Red Scream sa...

Ja, det har varit kul att följa vinet över fyra dagar! Vi provade den sista slatten igår (dag 8) och det var fortfarande drickbart, fast - och det här är väl något för winepunk - det fanns klara tendenser till beskhet. Vi bara smakade och hällde ut, typ.

Nu håller vi på med Schäfer-Fröhlich GG, som utvecklats till det positiva jämfört med igår. Rapport komer! :-)