lördag 7 november 2009

En rapport från Det goda köket

Idag har jag varit på matmässa, det goda köket! Här kommer lite blandade noteringar. Förlåt mina sopiga bilder!

Fösta stoppet blir Fondbergs. Här blir det Nepenthe Sauvignon Blanc 2008 och fruktatombomben Berry. Nepenten var riktigt god! Klar sauvignon blancdoft, känns på en meters håll… Känns som en urtypisk nya zeeländsk sauvvie, jag hittar ananas, mogna gula frukter, krusbär, svartvinbärsblad. Kan inte bli mer Marlborough känns det som. Fast, den kommer från Australien…Berry får nog bli årets fruktatombomb. Tveksamt om de ens de mest galna kaliforniska pinotproducenterna kan åstadkomma något liknande… chardonnay och sauvignon blanc toppad med hallonpuré. Hallå liksom! Vinet fullkomligen ryker av hallon! Fast gott och mycket fräscht.

Därefter kollar jag lite på finalen i pizzatopping. Glen Strömberg med minst ett kilo snus under läppen håller låda och berättar den ena galnare historien efter den andra om italienska fotbollsspelare, Maradona, pizzor, bronsvalsad pasta och hur den överglänser den plastvalsade… En riktig pizzadeg ska visst jäsa i minst 18 timmar. Mycket kul! Sedan blir det pizzajonglering med Antonio som är italiensk mästare.Way to go!Andrapristagaren – denna smakade jag av. Jättegod. Krispig botten.


Efter det vandrar jag mest runt. Testar lite viner här och där, men det är väl inget som fastnar direkt.

Blossa fick tillslut in sin Clementine på bolaget. Smakade mest glögg...Tre grabbar som driver en importfirma. Grüner Veltliner brukar inte hamna i vår varukorg, men den här var helt ok. Tydlig sprits, påminner ganska mycket om en sauvvie.Den här Chianti Classicon var dock tokäcklig! Men sedan blev det njutning:Giertz Vinimport bjuder på fyra årgångar Moulin Touchais, 95, 91, 85 och 71. Supertrevligt! 95:an och 91:an känns ganska knutna, visst de är fullt drickbara och supergoda men kanske lite opersonliga. 85:an börjar blomma ut, nu börjar det märkas att det är ett dessertvin. Jag hittar klassiska sötvinssmaker såsom honung och torkad frukt. Men 71:an är den som tar förstapriset – underbar doft av mjölkchoklad och kinakrogefterrätt! Riktigt gott.Jag avslutar på Australian Wine Club, testar bl a en riesling, Isolation Ridge. Hm, en 2008 och redan en massa diesel! Intressant. Men lite vattning, tyckte jag.Sammanfattningsvis, en trevlig dag med goda viner!

Förutom Glen Strömberg såg jag inga kändisar. Jo, Is bror Anders Larsson på Allt om Vin/Mat och Gert Klötzke. Men sedan var det tomt.

.

2 kommentarer:

Fröken Dill sa...

Haha, där var det nära att OKÄNDISEN fröken Dill (i skräckslagen, scenovan min) kom med på bild.
Många hälsningar

Red Scream sa...

Hehe, men visst var det kul? Det är ju lite speciellt att tävla i mat inför en publik! Själv tävlade jag i Tastelines Den gyllene vitlöken för några år sedan. Det var ganska nervöst...