lördag 21 augusti 2010

2005 Marcien Robert Sinskey


Fredag och jag är sugen på något gott rött. I garderoben hittar jag nyinköpta 2005 Marcien från Robert Sinskey, en bordeauxblend från Napa. Jag är mycket förtjust i Napa Cab, och egentligen tänkte jag ha den här till en kommande 2005 napacabprovning. Men korkskruvsångesten fintas bort med lite lammfärspasta!

Mörk färg. Doften ropar cabernet sauvignon, mycket mörka bär. Fast ganska snart dyker det upp en hel del gröna toner, vad gör de här? Smaken är likaså en besvikelse – vinet känns jolmigt och platt på samma gång, med obalanserade syror och obalanserade tanniner. Får associationer till dålig likör…

Så nja, det här var inte så gott. Dålig flaska? Kanske det. Vinet känns ”over the hill,” men en 2005 borde hålla bättre.

Jag tar några klunkar men häller ut resten. Men då vinbehovet är kvar korkar jag upp en Janesse istället. Så mycket fräschare! Ahh, upprättelse!

Utanför fönstret håller solen på att gå ner så jag skyndar mig ut med SLR:en. Här kommer lite bilder från en augustikväll 2010!

9 kommentarer:

Svenssonsmakaren sa...

Jahaja då fick jag svar på min fråga, trist när vinet inte levde upp till förväntningarna. En Nappa 05 provning låter spännande, jag är idel öra ;)..

Roligt att du har anammat amatörfotorollen. Vist är det härligt när bilderna blir någotsånär som man tänkt sig?

Inte så dumt att ha upprättelse flaskor redo..

Trevlig fortsatt helg..

Red Scream sa...

Ja, lite småtrist. Men men, det finns ju andra viner som överpresterar... :-)

Ja, har blivit helt fotobiten! Eller, nästan iaf... Inte riktigt där ännu där man kan se en härlig himmel och se samma himmel på skärmen sedan.

C påpekar dessutom alltid att jag säger fel. "Det heter inte 'ta kort,' det heter 'att fotografera.'" Så jag antar att det är en bit kvar, rent konceptualiseringsmässigt... :-)

Närmast i provningspipelinen är nog riesling 2005, skulle jag tro. Återkommer!

Anonym sa...

Nja i proffesionella sammanhang så heter det antingen "fota", "ta en bild" eller "ta bilder".

Men du är ju inte professionell även om det börjar se ut så och då kan man säga vad man vill. Bilderna (korten) är jättefina. Puss på dig!

Red Scream sa...

Puss! ;-)

Anonym sa...

Snygga bilder :D

Anonym sa...

Hi hi det var några som satt och åt inne i Riddarhuset ser man på bilden :-)

Kul att så många gillar bilderna,

/C

Red Scream sa...

Tack Magnus!

Ja, en liten lätt supé kanske? :-)

Vintresserad sa...

Synd att 2005 Marcien inte var ngt vidare, 2005 är ju annars en bra årgång där också. Måste även hålla med alla andra - verkligt fina bilder! MVH - Vintresserad

Red Scream sa...

Hej Vintresserad! Tack för den fina kommentaren om bilderna!

Det kan ju ha varit en dålig flaska också. Men som D påpekade, det kändes nästan som "övermogen frukt." Något var inte rätt!

Men ser fram emot de tre andra 2005 Napacabarna som ligger i startgroparna...