torsdag 2 februari 2012

Statistik 2011 och tack!
En sak som du kan göra när du är horisontalish är att redigera oredigerade foton från Gotland 2010 eller 2011. The quest of excesses in photographic abundance comes back haunting sooner or later! En annan sak som du kan göra är att gå igenom föregående års statistik. Jag valde det senare. Så, kära läsare, för alla intresserade kommer här lite statistik för bloggåret 2011. Jag minns att jag redovisade lite statistik förra året, här kommer årets. Hm, jag älskar språk och ord men nu när jag summerar min post ser jag att det allt finns en liten undanträngd siffernörd i mig någonstans!

Totalt hade jag 6 697 besökare som gjorde 11 824 besök och såg på 16 532 sidor. Det ger ca 1,40 sidor per besök eller en avvisningsfrekvens 79,90 %. Andelen nya besök uppgick till 55,44 %. Årets svettigaste dag var 14 augusti med 417 besök (midnattsloppet). Motsvarande siffror för föregående år är 4 033 besökare, 7 125 besök och 10 627 sidvisningar, vilket ger 1,49 sidor per besök eller 78,67 % i avvisningsfrekvens och 55,21 % nya besök. Svettigaste dag då var 25 aug med 245 besök (återigen, midnattsloppet). Under 2010 postades 115 inlägg, under 2011 blott 100. Men även om antalet inlägg minskade något så ökade antalet besökare med 66 %, antalet besök också med 66 % och antalet sidvisningar med 56 %. Ur besökshänseende var således 2011 ett bra år.

Hur kom då dessa till bloggen? Fördelningen mellan de tre huvudkällorna för 2011 ser ut såhär:

Hänvisningswebbplatser 5 103,00 (43,16 %)
Sökmotorer 5 271,00 (44,58 %)
Direkt trafik 1 450,00 (12,26 %)

Om vi börjar med hänvisningswebbplatserna, topp tio och övriga:När det gäller sökorden så är det vanligtvis en ständig källa till munterhet! Förra gången jag undersökte sökorden fanns jag inga oanständiga ord, som en del andra bloggare får. Inte heller under 2011 fann jag något direkt oanständigt. De tio mest vanliga sökorden (typvärdet) var som följer (sidvisningar andra kolumnen):
Men detta är långt från hela bilden av sökmotorerna. Till exempel fann jag ca 266 olika sätt att söka på granatäpple, allt från ”öppna granatäpple” till ”skära granatäpple” och ”granatäpple hur få ut kärnorna” och en och annan ”hur äta granat.” Om vi grupperar alla sökorden – ett mindre Herkulesarbete och nej det gjorde jag inte igår! – får vi en annan bild:
Några reflektioner: mest populära sökningen handlar om granatäpple, hela 18 % av alla sökningar är granatäpplerelaterade. Näst mest populärt är sökningar om midnattsloppet, allt från ”foton midnattsloppet” till ”bilder midnattsloppet” till ”midnattsloppet bilder 2011.” I två års tid har jag gått ut och fotat de springande, jag har sagt att jag själv ska springa nu i år. Vi får se – det är ganska roligt att fota löparna också!

Sedan var det många som sökte på Midnattssolsrallyt – som jag besökte under två dagar nu i juli. Det var mycket kul! Midnattssolsrallybesökarna har också högst antalet sidor/besök, hela 2,42. Jag hoppas jag kan vara med nu i år igen – det var roligt att vara där.

Därefter har jag klumpat ihop sökningar relaterade till vin och sökningar relaterade till mat i två kategorier, egentligen är sökningar relaterade till vin större om du lägger till sökningar om Marcien som jag valt att särredovisa eftersom det var så många som sökte på just det här vinet.

Annars var det väl inget som stack ut så direkt. Mörk chokladmousse var populärt, liksom de gamla klassikerna bag in box, stycka anka, frasigt pajskal och Harald Fawkner. En hel del sökningar var Gotlandsrelaterade, allt från ”Hoburgsgubben” till ”Visby Stockholmsveckan” och ”raukar.” Ca två procent var intresserade av varför vaniljsåsen skär sig och vad man kan göra åt det. Svar: inte mycket! Knappt en procent sökte på ord relaterade till Sydafrika, jag gissar att det var nog ungefär lika många som sökte på Ernst Brunners bok om Anckarstöm och Kungamordet.

Fanns det några tokroliga sökord då? Naturligtvis! Återkommer om dessa!

Slutligen vill jag rikta ett stort tack till alla mina läsare och ett stort tack till alla er som lämnar kommentarer. Lika roligt varje gång!
Inlägg 9, dag 9

5 kommentarer:

Svenssonsmakaren sa...

En hedrande trejdeplats bland hänvisningarna, me like! Tycker jag nästan förtjänar en extra flarra smask ;).

Annars verkar midnatt och äpple vara melodin :).

Hoppas du mår bättre, annars krya mera..

Red Scream sa...

Eller förstaplats av bloggarna! :-) Kick-back i form av någe smarrigt coming up! ;)

Mår bättre idag, tack. Men blir svettig när jag gör något ansträngande... Ha det! Ulf

Anonym sa...

Apropå granatäpple... Hur får man bort juicefläckarna från kakelfogarna när man rensat på fel sätt? Har du någon aning?

Fredrik sa...

Kul info. En fråga kvarstår dock.. hur många besök får jag från din blogg.

Kanske dags att lägga upp lite länkar i högerspalten ;)

Red Scream sa...

Anonym: Ingen aning! :-) Något starkt förmodar jag...

Freddo: Det är på gång! :-) Kan jag muta dig så länge på något sätt? ;)