tisdag 27 oktober 2009

Aha, därför var det så lång kö till Rosenhill!


Jaha. Musternas celebrity death match avgjordes på w.o. Galopp på bana två. Alltså: vi köpte båda musterna i söndags, tanken var att vi igår eller idag skulle blindprova Äppelfabrikens polerade, dunvästiga must mot Rosenhills råbarkade, grova, blod-svett-och-tårar-dryck.

Men igår märkte vi att alla fiskarna i Rosenhills must inte simmade åt samma håll. Första tecknet: dunken såg lite rund ut! I morse var det värre, så för att inte utsätta vårt fina skeppsgolv för onödiga risker bar vi in dunken i badrummet.

När vi tittade in nu i kväll hade den blivit så rund att den inte längre stod upp. Vi lossnar försiktigt på korken. Badrummet fylls av en omisskännlig doft av cider och jästa äpplen. Hallå! Den skulle ju vara pastöriserad!

Rosenhill: om ni ser detta vill vi ha en ny dunk, annars tvingas vi utse Äppelfabrikens must till Ekerös bästa äppelmust!
.

Bristningsskador!

4 kommentarer:

Anonym sa...

det ser ut av mängden innehåll att döma som att den varit öppnad, då tar det bara några dagar innan den är förstörd och börjar jäsa

Red Scream sa...

Det trodde vi också, men jag kollade förslutningen och den var obruten. Nivån var det inget fel på först:

http://redscreamandriesling.blogspot.com/2009/10/ekerosondag-appelfabriken-och-rosenhill.html

lars / rosenhill sa...

Hej du red scream.
Fick tips om din blogg och det där ser ju trist ut minst sagt. Men jag undrar ändå om du inte av misstag blivit lämnad en opastöriserad dunk... Fanns det någon markering på den? Hur som helst är det klart att du får en ny, om du mot förmodan ids komma tillbaka.

Red Scream sa...

Hej Lars!

Klart att jag kommer tillbaka, äppelmust är ju så gott! Ska försöka komma ut någon av helgerna innan det blir alltför kallt.