fredag 7 juni 2013

Kina, dag 10: lunch med traditionella rätter från HunanFredag och vår sista heldag i Changsha och Hunan. Inga myndighetsbesök, inga utflykter – skönt. Blott en sak på schemat – lunch med traditionella rätter från Hunan på närbeläget ställe (över gatan från hotellet skulle det visa sig). Ska bli trevligt!

Återigen får vi ett runt bord med praktisk snurrskiva och återigen slås vi av hur trevligt det är med runda bord. Kanske mer utrymmeskrävande, men helt klart supergemytliga. Vi får se, det kanske införs hemma? Hursomhelst – vi får in flera rätter och hugger in!

Maten är helt klart annorlunda än den mat vi hittills ätit i Kina. Mer grönsaker, mer udda grönsaker, inte så mycket sås utan rätterna är torrare, so to speak. Men smaken är det absolut inget fel på! Godast var nog matvetet, samt dumplingarna. Och ankan – supersmarrig!
Mitt i allt fylldes lokalen av en massa tjoande och skålande! Vi gissade på möhippa/svensexa/examen men blev inte så värst klokare.2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Ulf

E, M, A, G och GM tittar på dina härliga bilder och minns den häftiga resan. Snart skall vi ut och bada.

Hoppas vi ses snart

Red Scream sa...

Hej E, M, A, G och GM! Låter skönt med bad. Kul att ni gillar bilderna - mer kommer. Helt klart, det får vi göra snart! Ha det gott!