tisdag 11 juni 2013

Kina, dag 14: sista heldagen
Tisdag och sista heldagen i Kina. En ledig heldag i Peking, vad göra! Picknick i någon mysig park? Något konstgalleri? Något museum? En extratur till muren? En mysig dag kring någon av sjöarna? Vi strosar lite på gatan som leder bort till den Förbjudna staden och tillbaka, och hamnar så småningom på… Wangfujiang. Hopplöst! Men till vårt försvar vill jag lyfta fram att (1) vi var inte där för att turista, (2) vi hade börjat få hemlängtan och (3) vårt främsta fokus var på den lille knodden. Så det blev Wangfujing. Men vi gjorde några schyssta kap på Gap, bland annat snygga brallor. Med andra ord, helt bortkastat var det inte!


Så vi tog det lugnt och försökte förbereda inför hemresan. Flyget skulle gå efter lunch så det skulle bli en lättare sovmorgon på onsdagen. Vi tog en lugn kväll, packade det sista och tog en avslutande middag på favorithaket. Med mycket blandade känslor gick vi sedan till sängs. Det hade varit en fantastisk resa med mycket känslor och massor av upplevelser.

En liten kvällsprommis på Wangfujiang hinner vi med, och det hade varit trevligt med lite klassisk musik men tji fick vi. Och de här tjejerna. 
Inga kommentarer: