lördag 15 januari 2011

2006 Les Verrières Clos des SoutyèresHur försvarslös är du egentligen mot Bristlys nyhetsbrev? Ganska mycket, antar jag! För typ två veckor sedan damp det ner något från Bristly i inkorgen. Ska jag våga öppna? Ok, men jag ska inte köpa något! Några minuter senare hade jag loggat in på Systembolagets e-tjänst och inte bara lagt in en beställning på några Domaine de la Janasse Terre de Bussière (som har blivit vårt husvin) utan även några flarror av kioskvältaren 2006 Les Verrières Clos des Soutyères (det nyhetsbrevet vågade jag inte öppna på flera månader men nu tog jag mod till mig). Utöver det köpte jag några trockenbeerenauslesen från CH Berres och eftersom jag inte visste hur man stavade till Ürziger Würzgarten Trockenbeerenauslese Riesling sökte jag helt sonika på Berres i Systembolagets söktjänst och då dök det naturligtvis upp andra intressanta viner från Berres, t ex 2005 Ürziger Goldwingert Riesling Spätlese Feinherb. Ligger i provningspipen.

Hursomhelst, det är fredag och jag har jobbat som en galning hela veckan. Väl hemma efter att ha släpat på allt vin förutom mina trockenbeerenauslesen som inte hade kommit – you never really own a trockenbeerenauslese i dubbel bemärkelse! – lagar jag en mastodontladdning av lammfärspasta och korkar upp 2006 Les Verrières Clos des Soutyères.

Mörk härlig färg. Lite godistoner i mitten. Väl avvägda tanniner. Men framför allt: så oerhört generöst! Packad med härlig sydfransk frukt, riktigt skitgott! Superläcker doft! Det här kan jag lätt köpa flera buteljer av (om de nu finns kvar…).

4 kommentarer:

Svenssonsmakaren sa...

Haha, ja vist är det lätt att låta sig luras av Bristlys utskick ;). Härligt att du nappade på denna också, mycket pang för pengen.

Hur går det med Photoshop trixandet? Vist är det lätt att det blir aningen för mycket pillande med bilderna. Tillslut vet man inte om det var bättre innan eller efter..

Ha en skön helg// David

Red Scream sa...

Superlätt att luras! Sedan har jag kollat: han skickar alla i _början_ av månaden, när du (ska) har fett med cash... Taskmört! ;-)

Två steg fram, ett steg bakåt. Visst, efter ett tag vet man inte varken fram eller bak om bilderna blev bättre efter redigering. På vissa bilder, helt klart. På andra bilder, inte lika klart att de blev bättre.

Sedan kan jag tycka att det är lätt att förstöra bilder också genom att photoshoppa sönder dem. De blir som konstverk, men egentligen var det situationen som var intressant. Jag kan tycka (och här är C en förkämpe) att ok bilden blev jättefin, men så såg det inte ut. Och då kan man tycka att bilden faktiskt blev sämre.

Men jag lär mig!

Detsamma, trevlig helg David!

/Ulf

Fredrik sa...

Jag har faktiskt hållt mig. Wohoo. Väntar tills det kommer lite nytt från Roagna. Då jäklar!

Fast dessa viner låter väääldigt trevliga...

Red Scream sa...

På det tåget ska jag vara med! De var mycket trevliga, klar rekommendation! :-)