tisdag 4 augusti 2009

Äntligen Skåne!


Efter fengning, besök hos mina föräldrar i västra Sörmland och middag med H & M och H & M packar vi äntligen bilen för semester i Skåne. På agendan står besök hos A & L i Helsingborg och P & A i Höör. L heter egentligen D, men efter en intern diskussion om vem som är den bästa Armstrongen (Neil eller Lance?) var smeknamnet givet. Lance – en amerikansk Lars? Lance – det kan kännas lite y-ish till en början, men det växer liksom. Får jag en son någon gång är Lance en het kandidat! Lance Sonny Frank, typ. LSF for short.

Utöver besök hos A & L och P & A med tillhörande knodds är planen att bege oss till Österlen. Det visar sig att C inte har varit på Österlen – skamligt! Men jag har å andra sidan inte varit på Gotland, så jag antar att det skamliga jämnar ut sig… Hursomhelst, efter 48 fika-, urinerings- och dieselpåfyllningsstopp toppat med felkörningar (på E4:an???) når vi den skånska metropeolen Höör.

Väl i Höör utväxlar vi fångar. Ett desperat telefonsamtal till P i våras efter ett strategiskt släpp som jag inte hann till resulterade i några buteljer Dönnhoffs Hermannshöhle 2007. P, som jobbar i Malmö, var supersnäll och köpte flarrorna under den vecka som de inte får flyttas mellan bolagen. P & A var minst sagt nyfikna på innehållet i dessa flaskor under den tid de harborerade i Höör, och de var tydligen nära någon gång att tvångsöppnas… Så som tack för övernattning och harborering har vi med oss vår sista Hermannshöhle 2006. Så P & A, enjoy!

Dag 2 kör vi österut med Simrishamn som första stopp. Vi har inget bokat, men C har hämtat vandrarhemskataloger från både STF och en konkurrerande kedja. Vi förbereder oss på det värsta – P & A var mycket tydliga med att poängtera att hemmet står öppet om vi skulle misslyckas i vårt vandrarhemmande… Men inne på turistbyrån i Simrishamn är de mer än hjälpsamma och snart är vi på väg till ett vandrarhem i Gislöv. Dock visar det sig vara lite väl mycket Bates Motel över det, men några telefonsamtal senare är vi på väg till Södra Mellby Vandrarhem, vilket blev en superhit.

Bifogar lite bilder från denna underbara del av Sverige. Vallmoblommor, som tycktes växa överallt. Mellbybagaren, som gör underbara frallor (bullar?) och en magisk kavring som kunde vara mer symmetrisk enligt C. Fjollträsk… Österrike, vi misstänker att Ulf Lundell bor typ in där någonstans. Stranden i Mälarhusen: vit pulversand, inte en sten på hela stranden! C försökte beställa en ”stekt strömmingsmacka” nere i Kåseberga men den var ju upplagd… jag kunde riktigt se hur serveringspersonalen gnuggade händerna i förtjusning och funderade på hur detta unika upplysningstillfälle bäst skulle förvaltas… Några minuter senare kalasar vi iaf på varsin supergod sillamacka.

Kåseberga är annars lite väl svennish för vår sofistikerade smak så vi kör snart tillbaka mot Södra Mellby. Något som dock är väl värt ett besök är Prästens badkar i Vik. Magiskt!
.

Inga kommentarer: