onsdag 5 augusti 2009

Kaffestugan Annorlunda, ett kakmonsters våta drömRäddningen blir ett besök på Kaffestugan Annorlunda och kaklunch. Känns som det syndigaste vi gjort på länge! Det kan vara lite svårt att greppa, men det är sant: för 60 kr får du kaffe/te och HUR MYCKET KAKOR OCH BULLAR DU VILL. Detta måste vara kakmonsterheaven.

Kaffestugan Annorlunda ligger iaf idylliskt insprängt bland träden, om nu det har någon betydelse... Gården är från 1840-talet och här har kaffe serverats sedan 1957. Tanken har alltid varit densamma, att besökare ska kunna få en god och prisvärd fikastund. Kaffe och hur mycket kakor du vill för inte allt så många kronor. Någonstans har de väl räknat på det, även om du är ett kakmonster finns det säkert någon yttre gräns för hur mycket kakor och bullar du kan stoppa i dig. Sedan finns det nog de som är nöjda med kaffe och en kaka. Det är inget jag tror på men värre saker har ju presenterats som sanning...

Detta blir Cs första besök och mitt tredje, skulle jag tro. Vill minnas att jag var här med mamma i mitten av 90-talet. Andra gången var min bror H med, som då var väl i tidiga tonåren. H häpnade över utbudet och hade väl inte riktigt lärt sig buffétekniken vid det laget, så efter några vändor hade han utvecklat en ganska dimmig blick och var knappt kommunicerbar. Han hade gått in i väggen.

Men vi hugger in. Kaklunch, hur syndigt låter inte det? Utbudet är kanske inte väldens största men det räcker gott och väl för oss. En bulle av kanelbulletextur med socker inuti. Mjuk pepparkaka och gul sockerkaka. Till det blandade småkakor. På borden intill känner vi igen flera av dem vi mötte på tillbakavägen, ner från toppen. Det verkar vara SOP att börja med berget för att avsluta på Annorlunda. Helt ok!

Så om du är lite av ett kakmonster och inte riktigt har garden uppe såhär i semestertider är det väldigt prisvärt. Jag kommer att tänka på min gode vän N, som för något år sedan var på svensexa för C-H. Normalt sett är N en balanserad och världsvan man i sina bästa år, numera boende ute på en hästgård i Thungly i Västerhaningebushen.

Före kidnappningen skulle grabbarna samlas på Tössebageriet på Östermalm. Tössebageriet måste vara Sveriges dyraste café och diagonalt motsatt Kaffestugan Annorlunda. N beställer en latte och macka. Pris: 90 kr. Nittio spänn! Det är också vad N tycker, så för en liten stund tappar han hållningen och utbrister för den späda tjejen i kassan, ”hemma i Tungelsta hade det här kostat 20 kronor!!!” Självbehärskning, N ;-)

Vi tar några vändor och trycker i oss kakor till ett värde av flera hundra kronor. Sedan vandrar vi tillbaka till vandrarhemmet och pustar ut med varsin bok. Fastslår att hittills idag ligger vi på minus, degenereringsmässigt sett.

.

Inga kommentarer: