torsdag 6 augusti 2009

Bästa boxen! Årets mest prisvärda bag-in-box! Fynd! Bag in box bäst i testDetta måste vara den bästa och mest prisvärda boxen som går att köpa nu. Perfekt till grillat! Ett definitivt fynd! Sommaren 2009 har denna synnerligen prisvärda bag in box verkligen lyft vår tillvaro. Det är inte ofta vi skriver om bag-in-box. Men nu känner vi ett visst sug för att dela med oss av denna mycket positiva erfarenhet. Så, ut och fynda!


Färgen är gul, på väg mot beigegul, alternativt orangegul. I glaset får vi en helt ogenomskinlig dryck, grumlig med lite sedment på botten. Den är förmodligen filtrerad, men då ganska grovt. Den är iaf inte klarerad så nej: det går inte att se igenom. Några insektskadaver har vi inte sett hittills, de är väl upplösta… A & L noterar att den har en klar liknelse med misosoppa, dock utan allt pulver som finns i misosoppan. Ute från piazzan hör jag dock C ropa, ”hallå vaddå klar liknelse – grumlig liknelse!” Okejdå, miss Märka Ord. Den har en grumlig liknelse med misosoppa.

Men doften! Vi sniffar och vilka fantastiska äpplen som uppenbarar sig! Vi får associationer till röda vinteräpplen och Tropicanas äppeldryck. Fast det här doftar så mycket mer brutalt, så färskt och så direkt av äpplen. En annan lustig association är till inlagda päron i ingefärslag, som jag fick som liten. Så trots att det är 100 % äpplen finns klara toner av päron. Coolt!

Vi smakar. Så friskt! Sött utan att vara påträngande. Och då är inget socker tillsatt. Fylligt och så otroligt läskande. Skitgott helt enkelt! Pris? ca 80 kr för tre liter.


Men namnet, Öspab: seriöst??? Det låter ju som en sopförbränningsstation, typ ett kommunalt avfallshanteringsbolag! C föreslår att (1) byt namn på företaget till något mer sexish och (2) varför inte kalla drycken för Kung Borres must?
.

1 kommentar:

Anders Öhman sa...

Den enda boxen jag accepterar.